Nakon što su Varaždin i Slaven Belupo remijem u petak otvorili 27. kolo HNL-a, u subotu slijede preostala četiri susreta. Do posljednjeg 36. kola, koje je na rasporedu 22. svibnja, još je dosta bodova u igri, ali svaki je veoma važan. Borbe se vode na vrhu, ali i na začelju ljestvice zbog čega je liga izuzetno zanimljiva

Dan otvaraju u 12.55 Istra 1961 i Osijek dvobojem u Puli.

Strateg Osječana Nenad Bjelica iskoristio je reprezentativnu stanku za osvježiti momčad.

– Prvi tjedan smo radili na regeneraciji i održavanju fizičke snage, u drugom smo se posvetili fizičkom dijelu, ali i poboljšavanju svih elemenata nogometne igre. Imali smo na raspolaganju 15 igrača i tri vratara, trenirao je i Vedran Jugović koji je spreman za utakmicu, dok oporavak Danijela Lončara ide na zadovoljavajući način i vjerujemo da bi protiv Slaven Belupa mogao biti na raspolaganju. Vjerujem u dobru utakmicu u Puli i našu pobjedu, rekao je Bjelica, rekavši i koju riječ o protivniku:

– Istra 1961 je respektabilna momčad s mladim trenerom Danijelom Jumićem koji ih je pokrenuo. Vidi se poboljšanje u kvaliteti nogometa, energiji i rezultatima. Čeka nas veliki izazov, ali bez obzira na sve to vjerujem u momčad, našu snagu, naš duh i našu formu i da ćemo protiv Istre 1961 koja je u uzletu osvojiti tri boda. Budući da će se protiv Istre 1961 zaključiti treći prvenstveni krug pa na gostovanju kod Slaven Belupa zakoračiti prema završnici sezone.

– Osijek ima snagu i moć, a prije svega kvalitetu, da do kraja prvenstva ostane u utrci s Dinamom za naslov prvaka. Bit će to neizvjesna borba do zadnjeg kola, a najveći plus Osijeka u toj borbi je Nenad Bjelica, stvarno odličan trener, najavio je Josip Špoljarić, Osječanin u momčadi Istre 1961.

Slijedi od 17.05 ogled Šibenika i Dinama.

– Naš suparnik ima dvije prednosti pred utakmicu s nama. Prva je ta emotivna i fizička ispražnjenost naših reprezentativaca. Drugo, Šibenik nam je nepoznanica jer ima novog trenera Sergija Escobara, ne poznajemo ga. Očekujemo i od njih neke promjene pa i izazov u pripremi utakmice, najavio je trener Dinama Damir Krznar, koji je najavio vjerojatan povratak Joška Gvardiola na Šubićevcu.

A novi trener Šibenčana Escobar najavio je:

– Očekujem da ćemo pružiti dobar otpor Dinamu. Znamo tko nam dolazi i bit će jako teško. Zadovoljan sam s radom na treningu, igrači zasad dobro prihvaćaju moje zamisli. Naš cilj je prekinuti crnu seriju bez obzira na to što preko puta stoji Dinamo.

U istom terminu igrat će Lokomotiva i Hajduk. Posljednjeg dana siječnja ove godine Lokomotiva je na Poljudu slavila s 1:0.

– Ozbiljno se pripremamo za svaku utakmicu, želimo biti što spremniji u taktičkom i mentalnom segmenut. Nismo zaboravili utakmicu koju smo igrali s njima na Poljudu. Očekuje nas težak susret, protiv momčadi koja će učiniti sve da dođe do bodova za ostanak. Mislim da su moji igrači napravili iskorak, vidim njihovu fokusiranost, brigu o detaljima, a mislim da će naročito važan biti gard protiv Lokomotive, rekao je talijanski stručanjak Paolo Tramezzani, koji je na klupi Hajduka.

Pred nogometašima Rijeke je pak teško gostovanje u Gorici, a taj suasret počinje u večernjem terminu u 20 sati. Riječani nemaju dobrih iskustva s Goricom, u posljednjih pet susreta upisali su tri poraza i dva remija. Dvoboj je najavio trener Rijeke Goran Tomić.

– Saznao sam za taj niz, sigurno da nije ugodan za Rijeku, ali svakom nizu dođe kraj, vjerujem da ćemo već od subote to sve preokrenuti. Radi se o jednoj ekipi koja je izuzetno pragmatična, uzima bodove s lakoćom, stvarno, i na gostujućem i na domaćem terenu. Čvrsti su i neugodni, znamo njihove kvalitete, ali i nedostatke. Tako da smo sigurno ovih dana dosta tome posvetili. S druge strane, vjerujem u našu kvalitetu, vjerujem u Rijeku i da možemo tamo uzeti bodove, rekao je Tomić.

Trener Velikogoričana Siniša Oreščanin poštuje Rijeku:

– Rijeka ima novog trenera, mojeg kolegu s Akademije kojeg jako cijenim i poštujem, ali i prije njegova dolaska govorio sam da je Rijeka jako dobra i kvalitetna momčad koja želi igrati nogomet. Imali su sjajnu jesen, a nakon toga je očito došlo do neke vrste zasićenja, događa se to u nogometu.S Goranom su dobili novi poticaj, vide se pomaci i očekujem prije svega zanimljivu utakmicu, lijepu za gledati. Mi ćemo se baviti sobom, poboljšanjem svoje izvedbe pa ćemo vidjeti gdje će nas to odvesti, rekao je.

27. kolo, 2. travnja:

Istra 1961 – Osijek

Šibenik – Dinamo

Lokomotiva – Hajduk

Gorica – Rijeka

Ljestvica:

1. Dinamo 25 19 3 3 63-22 60

2. Osijek 26 18 4 4 45-19 58

3. Gorica 26 14 6 6 48-30 48

4. Rijeka 26 11 6 9 31-31 39

5. Hajduk 24 11 3 10 29-28 36

6. Šibenik 26 7 5 14 26-36 26

7. Slaven B. 26 5 10 11 28-38 25

8. Istra 1961 26 6 6 14 22-39 24

9. Varaždin 27 6 5 16 23-47 23

10. Lokomotiva 26 4 8 14 18-43 20

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!