Građanska inicijativa za Bosnu i Hercegovinu, koja broji više od 30.000 članova najavila je potpunu blokadu glavnog grada Bosne i Hercegovine ako se problem KCUS-a ne počne rješavati do utorka, 6. travnja 2021. godine te se na taj način ne utvrde činjenice i realno stanje, navodi se u priopćenju.

– Činjenica da rukovodstvo KCUS-a nikome ne dozvoljava ukazak u krug bolnice aludira da se ima što sakriti. Ova grupa građana u ponedeljak, 5. travnja podnijet će Tužiteljstvu ŽS kaznenu prijavu protiv rukovodstva KCUS-a koju potpisuje više od 3.000 građana, a od Vlade ŽS i FBiH tražiti da preuzmu kontrolu nad Kliničkim centrom u Sarajevu i zaustave kriminal u ovoj instituciji koji je rezultirao desetinama mrtvih, čiji su životi, ako je suditi po ispovijestima njihovih uposlenika, mogli biti spašeni – navodi se u priopćenju koje potpisuje Kenan Musić, predsjednik Udruženja mladih umjetnika BiH i direktor Omladinskog film festivala Sarajevo.

Dalje se navodi da se rukovodstvo KCUS-a ponaša bahato “i prema građanima se odnose kao prema životinjama, a svjedočenja stotina građana potvrđuju totalni kaos i kolaps na Univerzitetskom kliničkom centru Sarajevo, na čelu sa Sebijom Izetbegović”.


– U slučaju da Tužiteljstvo ŽS do utorka ne uđe u KCUS i ne počne vršiti zakonom propisane radnje, a Vlada ŽS, s kojom se jedino još normalno može razgovarati, ne preuzmu kontrolu nad buntovnim i zločinačkim rukovodstvom KCUS-a, Građanska incijativa će u srijedu 7. travnja izvršiti blokadu glavnog bh. grada, te prosvjedovati ispred KCUS-a, Tužiteljstva ŽS i Vlade ŽS – piše u priopćenju.

Naglašava se da će prosvjedi biti organizirani uz maksimalno poštivanje epidemioloških mjera.

– Menadžment KCUS-a mora biti smijenjen. Bez odlaganja do utorka 6. travnja 2021. godine. Ovo je vapaj za život – zaključuje se u priopćenju.

Izvor:pogled.ba