Košarkaši Širokog Brijega pobijedili su u dvorani Pecara u prvenstvu BiH ekipu Bosne Royal rezultatom 80:76 pa su tako prekinuli niz od tri uzastopna trijumfa sarajevskog tima.

Bosna je nešto bolje otvorila meč, ali je Široki odigrao odlično u napadu u drugoj četvrtini te preokrenuo rezultat. Na kraju se na odmor otišlo sa sedam poena prednosti za domaće.

Sarajevski tim je u trećoj dionici igrao fenomenalno u obrani dopustivši domaćinu da postigne svega deset poena. Zbog toga su preokrenuli rezultat uoči posljednje dionice. Međutim, Široki u dramatičnoj završnici ponovo pravi preokret i dolazi do nove pobjede.

Thomas je bio najbolji u ekipi Širokog s 21 poenom, dok je Drežnjak imao 15 poena i 12 skokova. Hadžifejzović je postigao 18 poena, a dobre partije pružili su Pašalić sa 16 poena i 12 asistencija te Sokolović s 15 poena i također 12 asistencija.

Široki Brijeg je na trećem mjestu Prvenstva BiH sa 14 pobjeda i šest poraza, dok je Bosna na šestoj poziciji s omjerom 10-11.

Od današnjih utakmica vrijedi izdvojiti da je lider Čelik poražen na gostovanju kod drugoplasiranog Leotara rezultatom 93:82.

Rezultati:

Borac – Zrinjski 86:79

Leotar – Čelik 93:82

Promo – Čapljina 89:82

Široki Brijeg – Bosna Royal 80:76

Sloboda – Mrkonjić Grad 97:87

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!