Najbolji svjetski teniski par u 2021., hrvatski reprezentativci Nikola Mektić i Mate Pavić pobjednici su Miami Opena. U finalu su nadigrali Britance Daniela Evansa i Neala Skupskog sa 6-4, 6-4 za 75 minuta.

Mektiću i Paviću je ovo bilo peto zajedničko finale, prvo na turniru Masters 1000 serije u kojem su došli do četvrtog naslova u ovoj sezoni. Ujedno su postali prvi Hrvati koji se mogu pohvaliti naslovom u paru na Miami Openu, a do njega su došli na uvjerljiv način, bez izgubljenog seta.

Početak finala nije im išao na ruku, jer je u petom gemu britanska kombinacija došla do ‘breaka’ kad je na odlučujućem poenu Pavić napravio dvostruku pogrešku. No, već u sljedećem gemu se iskupio nizom odličnih reterna kojima je slomljen servis Dana Evansa za izjednačenje na 3-3. Do kraja seta Mektić i Pavić su dominirali, imali dvije prilike za ‘break’ u osmom gemu, a ponovno su slomili Evansov servis u desetom gemu i iskoristili prvu set-loptu.

U drugom setu prilika za ‘break’ nije bilo sve do desetog gema, u kojem su Nikola i Mate ponovno spojili nekoliko sjajnih reterna i iskoristili prvu meč-loptu za njihov najveći zajednički trofej.

– Ovo nam je prvi zajednički Masters 1000 naslov. Puno nam to znači. Meč je bio odličan. Oni su imali su ‘break’ viška u prvom setu, nije bilo nimalo lako. Zadovoljni smo kako smo odigrali, rekao je Mate Pavić nakon dvoboja koji mu je donio povratak na čelno mjesto ATP ljestvice igrača parova.

– Prvi put sam bio broj jedan desetak tjedana. Nadam se da sad mogu i duže. Prvi smo i na renkingu parova. Zaslužujemo to. Nadam se da možemo nastaviti ovako, prokomentirao je Splićanin povratak na vrh ATP ljestvice.

U 28. ovosezonskom nastupu Mektić i Pavić su stigli do 25. pobjede (25-3) i uvjerljivo su najbolji par u 2021.

– Ne mogu vam otkriti pravu tajnu, ali mogu reći da je zadovoljstvo igrati s ovim dečkom. Odlično se slažemo na terenu i izvan njega, odgovorio je Nikola Mektić na pitanje o tajni uspješnosti drugog hrvatskog para koji je osvojio naslov na Masters 1000 turniru.

Mektić je bio dio i prvog para, kad je s Frankom Škugorom osvojio pobjednički trofej u Monte Carlu prije dvije godine. Upravo je Monte Carlo nova stanica za Nikolu i Matu.

– Novi veliki turnir. Svaki Masters 1000 je motivacija. Nadam se da ćemo zadržati fokus i nastaviti pobjeđivati, zaključio je 32-godišnji Zagrepčanin.

Mektić i Pavić su za naslov u Miamiju zaradili 1000 bodova, a podijelit će novčanu nagradu od 81.000 američkih dolara.

ATP Miami, parovi – finale
NIKOLA MEKTIĆ / MATE PAVIĆ (HRV/2) – Daniel Evans / Neal Skupski (VB) 6-4, 6-4

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!