Simpatični zalogajčići od prhkog tijesta rado su viđen desert na svakom stolu. Isprobajte ovaj jednostavan recept za ukusne kolačiće od prhkog tijesta s dodatkom jagoda i bijele čokolade, sigurno će vam se svidjeti.

Sastojci

Prhko tijesto
150 g glatkog brašna
100 g hladnog maslaca
25 g šećera u prahu

Krema od bijele čokolade
100 g bijele čokolade
3 žlice slatkog vrhnja
naribana korica ½ limuna

Priprema

U zdjeli pomiješajte brašno, šećer u prahu i maslac. Maslac razmrvite prstima u brašnu i mijesite sve sastojke dok ne dobijete glatko tijesto. Zamotajte tijesto u prozirnu foliju i ostavite sat vremena u hladnjaku. Ohlađeno tijesto razvaljajte na debljinu od cca 5 milimetra pa rezačem za kekse izrezujte cvjetiće.

Zenker kalup za mini muffine namastite i lagano pobrašnite. cvjetiće od tijesta pažljivo umetnite u utore kalupa. Pecite ih 5-6 minuta na 180°C, dok lagano ne porumene. Pečene košarice pažljivo izvadite iz kalupa i ostavite da se ohlade.

U ohlađene košarice ulijte ganache od bijele čokolade i malo krokanta od lješnjaka (ili sitno sjeckanih lješnjaka). Ganache pripremite klasičnom metodom – slatko vrhnje i bijelu čokoladi zagrijavajte na laganoj vatri dok se čokolada na otopi. Po želji kremu aromatizirajte s malo limunove korice. Kolačiće ukrasite jagodama i spremite u hladnjak do posluživanja.

Izvor: narod.hr/slatkisvijet.com

error: Content is protected !!