U naselju Brnaze kod Sinja u nedjelju navečer nešto prije ponoći policija je imala “pune ruke” posla s obuzdavanjem posjetitelja jedne kućne zabave. Dobili su dojavu da je ispred jedne privatne kuće na predjelu Meljača parkirano 100-tinjak vozila dok se unutar kuće nalazi više desetaka osoba. No, sinjski policajci nisu očekivali da će zateći više stotina mladih kako se zabavljaju ne mareći za nikakve epidemiološke mjere.

– Policijski službenici su odmah izišli i dolaskom na mjesto događaja zatekli veći broj parkiranih vozila dok je iz kuće dopirala glasna glazba. Osobe koje su se nalazile u kući narušavale su javni red i mir te su vrijeđali policijske službenike čim su ih uočili – pojasnili su nam u splitskoj policiji dodavši da je, po njihovoh procjeni, na kućnoj zabavi bilo oko 300 osoba.

– Ulaskom u prostor policijski službenici su napadnuti od strane nekolicine nepoznatih osoba iz mase koje su na njih bacili boce. Jedan policijski službenik i 25-godišnjakinja koja se nalazila među okupljenima su ozlijeđeni u predjelu glave te im je pružena liječnička pomoć u hitnoj medicinskoj službi u Sinju gdje su im utvrđene lakše tjelesne ozljede.

Obzirom na oglušavanje okupljenih na policijska upozorenja i zapovijedi u ispomoć su pristupili i policijski službenici Interventne jedinice policije, te drugih ustrojstvenih jedinica, nakon čega je uspostavljen javni red i mir te nije bilo potrebe za daljnjim postupanjem – kazali su nam u policiji dodajući i da je pronađen 20-godišnji vlasnik objekta koji se dovodi u vezu s organiziranjem ovog okupljanja te je uhićen i doveden u službene prostorije policije i nad njim je u tijeku kriminalističko istraživanje.

Isto tako, pojašnjavaju u policiji, nastavlja se i intenzivno istraživanje “usmjereno i u cilju utvrđivanja svih protupravnih aktivnosti u ovom događaju” odnosno pokušavaju utvrditi tko je bocama napao policajce.

Piše Vladimir Urukalo/slobodnadalmacija.hr

error: Content is protected !!