Ravnatelj UKC Tuzla Vahid Jusufović izjavio je za Federalnu TV da ova bolnica ne koristi respiratore (ACM812A) koje je nabavila firma “Srebrena malina”, te da oni stoje u skladištu bolnice.

Njegova reakcija odnosi se na navode Sebije Izetbegović, ravnateljice KCUS-a, koje je iznijela na press konferenciji danas u Sarajevu.

– Razgovarao sam u subotu ujutro, uopće ne znajući o čemu se radi. Razgovarali smo o više različitih tema. Ja sam joj objasnio da mi imamo na lageru, u skladištu, 25 respiratora od FUCZ i da smo u nekom vremenskom razdoblju pokušali, odnosno, probali te respiratore. Jedan je bio isproban na Intenzivnoj njezi u Plavoj bolnici, vraćen je. Drugi je kolega s Interne klinike, intenzivist pokušao pogledatui te postavke i također je vratio. Nije nijedan respirator o kojem vi govorite (ACM812A) nije priključen niti na jednog pacijenta u bilo kojem momentu na UKC Tuzla. Svih 25 respiratora koje smo dobili od FUCZ stoje u skladištu Plave bolnice i nisu u upotrebi – kazao je Jusufović.

Na pitanje zašto ih ne koriste, odgovorio je:

– Prije svega, imamo dovoljan broj respiratora drugih proizvođača. U respiracijskom centru imamo 31 stroj, svi strojevi nisu zauzeti, a moje kolege s anestezije, ljudi od struke, i intenzivisti su rekli: Direktore, mi ćemo koristiti te respiratore u krajnjoj potrebi, kad iscrpimo sve ako ne budemo imali, jer mi nismo sigurni u te respiratore.

/HMS/

error: Content is protected !!