Hrvatska tenisačica, povratnica na terene Ana Konjuh prošli je tjedan na velikom WTA turniru u Miamiju došla do osmine finala i popravila svoj renking za gotovo 100 pozicija. Na novoj WTA ljestvici naći će se na 241. mjestu.

– Sretni smo nakon cijelog tjedna u Miamiju, iskreno, nismo to očekivali. Došla sam s ‘wild cardom’ i ako prođem kolo, super, jer znala sam da će mi trebati vremena da se vratim. Dobro smo trenirali, dan za danom je išlo sve bolje, vidjela sam da mogu igrati s curama na toj razini i stvarno mi je drago da sam uspjela dignuti samopouzdanje, rekla je Konjuh u razgovoru za Hrvatski radio.

Nakon tri godine muke upisala je tri velike pobjede. Svladala je Čehinju Katerinu Siniakovu (WTA – 70.), Amerikanku Madison Keys (WTA – 19.) i aktualnu pobjednicu Roland Garrosa, Poljakinju Igu Swiatek (WTA – 16.). Zaustavila ju je Anastazija Sevastova, 57. igračica svijeta.

– Definitivno je bilo muke nakon operacija, nisam znala što očekivati. Biti na tako velikom turniru i pobijediti dvije igračice iz Top 20, veliki je pomak za mene. Pitala sam se hoću li uspjeti uopće igrati tenis kao na prijašnjoj razini. Ostala sam pozitivna koliko sam mogla. Sama sam sebi dokaz da ako dobro radiš, treniraš i vjeruješ da će se dobre stvari desiti. Nadam se da će se tako i nastaviti. Bilo je jako lijepo na velikom turniru. Mnogo mi je cura prišlo u svlačionici i reklo da im je drago što sam se vratila. Lijepo je biti dio tog svijeta ponovno, to je meni normalan život, onaj koji znam i u kojem se dobro osjećam.

Vidljive su i promjene u pristupu, igra smirenije i odlučnije.

– To je dosta ljudi reklo. To najviše trener ima utjecaja na mene. Pokušava me naučiti da ne igram samo za instinktom i da ne udaram svaku koliko mogu, nego da postoji razlika koji udarac i kada i s koje pozicije na terenu se igra. Malo više razmišljam u mečevima kad igram. Izgledam smirenije, ali mozak samo radi, radi. Drago mi je da je promjena išla na bolje.

Zahvalna je na pozivnicama koje dobiva, a ključnim trenutkom u povratku označila je osvajanje ITF turnira u Zagreb Ladies Openu u rujnu prošle godine kada je došla do naslova bez izgubljenog seta.

– To je prvi turnir na koji sam se vratila nakon 19 mjeseci. Osvojiti domaći turnir i to još posebno u ovim teškim vremenima. Stvarno su jaki i ti mali turniri. Bio je veliki korak za mene i dao mi je samopouzdanje. Mislim da je to bio početak povratka, malo duže traje, ali doći će. Lakat je dobro, teško je očekivati da će nakon četiri operacije biti isti. Ima svojih dobrih i loših dana, većinom se uspijeva održavati. Sve u svemu sam zadovoljna.

Koji su planovi i ciljevi za ostatak sezone?

– Želim igrati kvalifikacije Roland Garrosa i Wimbledona, da budem spremna i zdrava za travnatu sezonu i odigrati par turnira. Do kraja godine želim ući u Top 100, to je okviran cilj. Ne želim si postavljati pritisak, da ostanem zdrava i drugo će doći samo po sebi.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!