Banjalučki liječnik i nekadašnji ministar zdravstva i socijalne zaštite Republike Srpske Ivo Komljenović preminuo je u Banjojo Luci u 75. godini, potvrđeno je Srni iz obitelji. Komljenović je umro jučer i bit će sahranjen sutra u 14.30 sati, u krugu obitelji, na gradskom groblju u Vrbanji.

Ivo Komljenović rođen je 1946. godine u Banjoj Luci. Bio je ministar zdravstva i socijalne zaštite Republike Srpske, kao nestranačka osoba od 15. veljače  2005. do 28. veljače 2006. godine. Dugo godina bio je načelnik odjeljenja dijalize i gotovo cijeli radni vijek je proveo u Kliničko-bolničkom centru Banje Luke.

Komljenović je jedan od osnivača Udruženja nefrologa Republike Srpske, nacionalni koordinator za dijalizu i transplataciju za jugoistočnu Europu, a sredinom sedamdesetih godina prošlog stoljeća proveo je skoro četiri godine radeći u Libiji, kao dio tima međunarodne liječničke pomoći. Ivo Komljenović ostavio je neizbrisiv trag i u najtežim uvjetima i vremenima, nesebično boreći se za svakog pacijenta.

U teškim ratnim okolnostima organizirao je i helikopterski transport do najudaljenijih mjesta, kako bi svoje pacijente blagovremeno priključivao na aparate za dijalizu, spasavajući im živote, a nerijetko je njegovo dežurstvo na bolničkom odjeljenju, u vrijeme rata, trajalo i po 250 sati. Odlaskom primarijusa doktora Ive Komljenovića, Banja Luka je ostala bez velikog čovjeka i humaniste. Iza sebe je ostavio suprugu, četvoro djece i unuku.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!