Glavna tužiteljica Tužiteljstva BiH, Gordana Tadić, sa suradnicima, sastala se se glavnom tužiteljicom Ćupanijskog tužiteljstva Županije Sarajevo, Sabinom Sarajlijom i njezinom zamjenicom.

Otvoren predmet

Na sastanku je razgovarano o aktualnim zbivanjima u proteklih nekoliko dana, povezanih s respiratorima i liječnjem Covid 19 pacijenata na KCUS, kao i daljim aktivnostima tužiteljskih i pravosudnih institucija, javlja “Avaz”.

S obzirom da Tužiteljstvo BiH od ranije postupa u predmetu, koji je otvoren prije podizanja optužnice u predmetu Novalić i dr., a koji se odnosi na pomoć počinitelju nakon počinjenog kaznenog djela od strane više osoba, Tužiteljstvo BiH je poduzimalo radnje i nastavlja rad u tom predmetu.

Županijsko tužiteljstvo Sarajevo, na temelju medijskih objava, sukladno svojoj nadležnosti, formiralo je predmet koji se odnosi na pismo doktora sa KCUS, o upotrebljivost respiratora u liječenju pacijenata u KCUS-u, teške posljedice po zdravlje i život pacijenata, kao i druge probleme u funkcioniranju tzv. Covid odjela, u kojem će postupati u narednom razdoblju.

Hitna reakcija

Na sastanku je dogovoreno da će Tužiteljstvo BiH i Tužiteljstvo SŽ, u okviru navedenih predmeta, žurno djelovati koordiniranim aktivnostima, te razmjenjivati prikupljene informacije i dokaze, u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima su respiratori ACM 812A stavljeni u funkciju i korišteni za liječnje pacijenata oboljelih od Covid 19.

/HMS/

error: Content is protected !!