U zagrebačkom Zoološkom vrtu na Uskrsni ponedjeljak održat će se tradicionalna manifestacija “Zekanje u Zoo vrtu” u kojoj će životinjama biti podijeljene pisanice, priopćio je ZOO.

Podijela uskrsnih pisanica bit će 5. travnja u 11 sati. Neke životinje dobit će kaširane pisanice ispunjene omiljenom hranom, a neke kuhana jaja obojena prirodnim bojama.

Životinje u čijim će nastambama osvanuti šarene pisanice su prstenastorepi lemuri, afrički lavovi, merkati, nosati rakuni, smeđi kapucini, čimpanze i bjeloruki giboni.

U 12 sati će na Zebrinu trgu poznati fotograf Damir Hoyka predstaviti svoj roman za djecu “Pustolovine Tizi Enili: Eksperiment”. Predstavljanje će voditi Ana-Marija Percaić, a o knjizi će govoriti akademik Igor Vlahović i ravnatelj Zoološkog vrta grada Zagreba Damir Skok.

Ove godine “Zekanje u Zoo vrtu” dio je “Festivala proljeća”, nove manifestacije zagrebačkog Zoološkog vrta koja, kako kažu, povezuje buđenje prirode, u prvom redu životinjskog svijeta, s uskrsnim običajima.

Zoološki vrt je prigodno ukrašen. Uz velike pisanice koje su oslikali zagrebački vatrogasci, umjetnici i kreativci, a koje se mogu razgledati na Edukacijskom trgu, zagrebački ZOO krase i drugi ukrasi s uskrsnim motivima, poput pilića i zečeva.

Festival traje do 11. travnja, a partneri su mu Panasonic, Biorela i Cewe.

Izvor:hrt.hr