Branič španjolskog nogometnog prvoligaša Cadiza Juan Cala, koji je optužen da je rasistički uvrijedio igrača Valencije Mouctara Diakhabyja, sve je demantirao na konferenciji za medije.

– Uhvaćen sam u medijski cirkus i javni linč, kazao je 31-godišnji Španjolac naglasivši kako nije zlostavljao Diakhabyja već mu je rekao “ostavi me na miru” nakon spora za loptu.

– Najbolje bi bilo da se Diakhaby i ja nađemo u sobi kako bi sve razjasnili. Umjesto toga, to je bio cirkus. Sudilo mi se prije nego što je utakmica završila, dodao je.

Cala je kazao kako je proglašen krivim bez ikakvog audio dokaza.

– Živio sam s Kinezima, Južnoafrikancima. Bio sam u Gvineji, u šoku sam. Naokolo je 20 ili 25 kamera, tko zna koliko mikrofona, a nitko nije čuo uvredu.

Dodao je kako njegov odvjetnik prikuplja podatke kako bi pokrenuo pravnu akciju.

– Ne znam što se dogodilo s pretpostavkom nevinosti. Nitko ne zaslužuje ovaj javni linč. Od nedjelje moj odvjetnik prikuplja podatke kako bi pokrenuo pravnu akciju, a do sada sam dobio podršku sa svih strana.

Naglasio je kako u španjolskom nogometnu nema rasizma.

– Ako liga traži protokol protiv rasizma, evo moje podrške. U španjolskom nogometu nema rasizma, poručio je.

Njegov istup odmah su komentirali iz Valenciji poručivši kako je propustio priliku priznati pogrešku i ispričati se.

– Cala je propustio izvrsnu priliku priznati pogrešku i ispričati se. Vjerujemo našem igraču i podržavamo ga u potpunosti, poručili su s Mestalle.

Izvor:hrt.hr