Još od prvog poojavljivanja u showu “The Voice” postalo je jasno da će šarmantni mladić Filip Rudan postati hit. Danas je na pragu ostvarenja dječačkih snova i blistave glazbene karijere, a njegova autorska pjesma “Blind” ima više od 150 tisuća pregleda na YouTubeu.

Filip Rudan je, nakon engleske verzije, prije nekoliko dana predstavio i hrvatsku verziju pjesme “Kad me svojim nazvala”, koji uz njega supotpisuju Hrvoje Domazet i Antonio Franić.

– Bilo je nezaboravno, atmosfera je bila odlična, bend i ja smo uživali i jedva čekamo da je opet zasviramo. Hvala Aljoši Šeriću na predivnom tekstu, velika je čast da sam imao priliku surađivati s njim – komentirao je Filip, čija se pjesma našla i na Top 40 ljestvici najemitiranijih pjesama u Hrvatskoj.

No, ni tu nije kraj; “Blind” je ostvarila uspjeh i na digitalnim glazbenim platformama; uz Hrvatsku i regiju, singl je slušan u brojnim drugim zemljama poput Japana, SAD-a, Njemačke i Ujedinjenog Kraljevstva. Za pjesmu je nedavno predstavljen i atmosferičan videospot sniman u Gorskom kotaru. Povodom izlaska spota spomenutog hita, s Rudanom smo popričali o svemu po malo..

Za one koji možda još uvijek ne znaju, o čemu govori pjesma “Blind”?

– Pjesma “Blind”, moj prvi i ujedno autorski singl, govori o zamišljenoj situaciji gubitka voljene osobe. Napisana je prije otprilike godinu dana, a premijerno sam je predstavio na Dori.Kao mladom kantautoru, velika mi je čast da sam dobio takvu priliku.



Odakle inspiracija za pjesmu?

– Inspiracija je krenula nakon što sam zamislio već spomenutu situaciju u kojoj ostajem bez voljene osobe. Dok je pjesma nastajala trudio sam se “iskopati” taj osjećaj gubitka i boli i prikazati ga na način s kojim se publika može poistovijetiti.

Zašto baš Gorski kotar kao izbor lokacije?

– Moj tim i ja imali smo u planu prikazati pjesmu kao nekakvo traženje sebe u beznadnim trenucima, koje u spotu simbolizira mrak. Odlučili smo da je priroda najbolji opis te emocije jer ima veliku nadmoć nad nama. Osim toga, lako je izgubiti se u svim njenim ljepotama. Snimali smo na nekoliko lokacija.

image

Možete li nam izdvojiti neku anegdotu sa snimanja? Kako je sve prošlo?

– Snimanje je bilo izazovno jer sam skoro čitavo vrijeme bio u snijegu do koljena. Bilo je jako hladno, ali isplatilo se jer je konačan rezultat fenomenalan! Jako mi je bilo drago raditi sa svojim timom na spotu i nadam se da će nastajanje novih spotova također biti odlično iskustvo.

U razdoblju pred vama, kakvi su vam daljnji planovi?

– Rad na novim, autorskim pjesmama. Velika mi je želja snimiti debitantski album i nadam se da će se to dogoditi u bližoj budućnosti. Jako mi nedostaju nastupi uživo pred publikom, za koje zbog pandemije baš i nema mogućnosti, pa s nestrpljenjem iščekujem i trenutak kad ću opet stati na pozornicu.

Kako prognozirate Albinin uspjeh na Eurosongu?

– Imam osjećaj da bi mogla ostvariti visok plasman, mislim da se ističe među drugim izvođačima koji će se ove godine također natjecati u Rotterdamu.

Ima li što novo u ljubavnom planu?

– Ne bih previše pričao o tome, ali mogu reći da mi ljubavni život cvjeta!

Izvor: Slobodna Dalmacija

error: Content is protected !!