Njemačka bi trebala uvesti strože mjere zatvaranja na dva do tri tjedna kako bi premostila jaz dok se ne cijepi veći dio populacije, rekao je u utorak predsjednik Kršćansko-demokratske unije (CDU).

Armin Laschet je rekao da je “novi napor” potreban kako bi se smanjila incidencija koronavirusa ispod 100 slučaja na 100.000 stanovnika pa bi tada obvezno testiranje, digitalno praćenje kontakata i projektni modeli za pokretanje gospodarstva bili mogući.

– Tada možemo ući u novo razdoblje u kojemu se možemo oprezno otvoriti, dodao je Laschet, premijer najnapučenije pokrajine Sjeverne Rajne-Vestfalije za televiziju ZDF.

Laschet nije naveo koje bi se konkretne mjere trebale poduzeti u tri tjedna, a u ponedjeljak je pozvao na manje privatnih kontakata što bi zahtijevalo uvođenje noćnog policijskog sata i rada od kuće za veći broj ljudi.

Usprkos mjesecima ograničenja, Njemačka je zabilježila porast zaraza jer zaostaje u cijepljenju za Velikom Britanijom, Izraelom i Sjedinjenim Državama.

U utorak je potvrdila 6885 novih zaraza, pokazuju podaci Instituta Robert Koch (RKI). Incidencija koronavirusa na 100.000 stanovnika pala je sa 128 na 123 u ponedjeljak.

RKI je napomenuo da je broj potvrđenih zaraza možda niži jer se manje testiralo za uskrsne blagdane.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!