Prošlo je pet godina od stravičnog ubojstva pjevačice Jelene Marjanović koje je potreslo Srbiju i cijelu regiju, no još nitko nije osuđen i dosta je nerazjašnjenih okolnosti, navodi Dnevnik.hr

Prije nekoliko dana Jelenin grob na groblju Zbeg u Beogradu su obišli njezin suprug Zoran Marjanović i njegov sin Uroš na godišnjicu njezine smrti.

Koliki je bio razmjer ovog šokantnog slučaja pokazalo je i to što je o njemu javno govorio srpski predsjednik Aleksandar Vučić. Jelena je ubijena 2. travnja 2016. i tada je prijavljen njezin nestanak, a tamošnji mediji su pisali da je tog dana tražila razvod i htjela se iseliti te napustiti svog supruga Zorana.

Upravo je on jedini optuženi za ubojstvo pjevačice i još uvijek mu se sudi. Njeno tijelo je pronađeno u kanalu u naselju Crvenka, a prema svim nađenim dokazima, nije tamo ubijena nego je donesena na to mjesto nakon što je zadobila tupe udarce u glavu zbog kojih je preminula.

“Na licu nije imala puno krvi i to upućuje da je bila ubijena na drugoj lokaciji. Ubojica je imao najmanje jednog pomagača, i netko joj je očistio prste i ruke kako bi se uklonili biološki tragovi ubojice. Pretpostavka je da je Jelena ubijena u kupaonici u kući, a ubojica ju je, uz nečiju pomoć, zamotao u tepih i bacio u kanal”, ispričao je svojedobno izvor za srpske medije.

Prije nego što je Zoran uhićen za ubojstvo, ušao je u reality show “Zadruga” kako bi dokazao da nije kriv. Policija ga je nakon njegovog poteza uhitila i optužila za monstruozan zločin. U optužnici stoji da je Zoran Marjanović suprugu Jelenu ubio 2. travnja 2016. godine na svirep i podmukao način dok je u neposrednoj blizini mjesta na kojem je pjevačica usmrćena stajala njihova maloljetna kći Jana.

Sa suprugom i kćeri Janom dovezao se na nasip u Borči. Jelena je otišla trčati, a on je ostao sa kćeri. Međutim, iskoristivši Jelenino povjerenje, Zoran ju je namamio da se spuste u podnožje nasipa na kanalu, dok je dijete ostalo na nasipu, navodi se u optužnici.

Kad su se spustili do kanala, Zoran je Jelenu prvo ubo oštrim predmetom u glavu i desni lakat nakon čega je Jelena počela bježati preko livade. Tada je izgubila tenisicu i gumicu za kosu. Marjanović ju je ubrzo sustigao i više puta udario u glavu. Potom ju je potopio u kanalu.

Jelena je sa Zoranom dobila sad kćer Janu (9) čije su riječi nakon stravičnog ubojstva dirnule mnoge. “Vratite mi moju mamu, hoću se igrati s njom..”, ponavljala je danima nakon majčine smrti, kako su pisali srpski mediji.

Potresle ih i druge tragedije

Jelenina majka Zorica je oboljela od malignog tumora i u potpunosti je na sebe preuzela brigu o njoj.

Zorica je preminula nekoliko mjeseci nakon ubojstva njezine kćeri Jelene, a svojedobno je rekla za srpske medije što misli o Zoranu.

“Zoki mnogo pati za Jecom, sav je slomljen i utučen. To se vidi. I sada me Zoran svaki dan zove da pita kako sam i što mi treba”, rekla je za Telegraf.

“Jelena i Zoran su bili zajedno od njene 17. godine. Bio je njena prva i jedina ljubav. Ne mogu griješiti dušu i ostati ravnodušna prema lošim natpisima o njemu. Mnogo su se voljeli i u njihovom braku, koliko ja znam, nije bilo problema. Ona je meni pričala sve tajne i nikada mi se nije požalila na njega, na njihov brak, nikad nije rekla da ne može više s njim. On je bio njezin prijatelj, suprug, stilist, frizer. Zajedno su radili u studiju, surađivali, pisali pjesme. Pratio ju je na nastupe, trudio se da poštuje novinare, emisije”, dodala je Zorica koja nije dočekala otkriće ubojice njezine kćeri.

Tko je pravi krivac ili krivci i dan danas se nagađa, a mnogi iščekuju i presudu Jeleninom mužu Zoranu, navodi Dnevnik.hr

PIŠE PSD

error: Content is protected !!