Zbog novih sniježnih padalina trenutno je obustavljen promet za teretna vozila na dionici Drvar – Bosanski Petrovac, dok putnička vozila prometuju  otežano.

Ugaženog snijega na kolovozu ima u ostalim višim predjelima zapadne Bosne, a izdvajamo putne pravce: Izačić-Bihać-Bosanski Petrovac, Glamoč-Mlinište i Bugojno-Kupres-Šuica. Na svim dionicama savjetuje se opreznija vožnja, prilagođena trenutnim uvjetima i stanju na putevima.

U toku su radovi u tunelu Crnaja na dionici Konjic-Jablanica, gdje se tijekom dana prometuje naizmjenično, jednom trakom,uz regulaciju semaforima. Od 23.00 do 04.30 sati, promet se kroz tunel obustavlja.

Promet je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila prometuju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (s izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Usporeno, zbog radova, prometuje se na putnim pravcima: Široki Brijeg-Mostar (obilaznica oko Širokog Brijega), Stolac-Hutovo (mjesto Cerovica), Posušje-Tomislavgrad (naselje Čitluk)  i Banovići-Ribnica (na izlazu iz Banovića).

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila prometuju otežano, dok teretna ne mogu proći.

Na graničnom prijelazu Bosanska Gradiška pojačan je promet vozila na izlazu iz BiH. Na GP Izačić zbog loših uvjeta za vožnju u Hrvatskoj, zabranjen je promet  za sva teretna vozila, priopćeno je iz BIHAMK-a.

Loši uvjeti i u Hrvatskoj

Zbog izrazito loših vremenskih uvjeta te brojnih zastoja na cestama savjetujemo vozačima, da odgode putovanje iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji i obrnuto.

Zbog prometne nesreće prekinut je promet na državnoj cesti DC1 kod Korenice. Obilazak je DC25 Bunić-Debelo Brdo-Pećani.

Zimski su uvjeti i zabrana prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostala vozila obvezna zimska oprema na većini cesta u Lici, Gorskom kotaru, uključujući autoceste A1 Zagreb-Split-Ploče između Bosiljeva i Maslenice, A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Bosiljeva, državnu cestu DC1 Budačka Rijeka-Slunj-Knin te državnu cestu DC3 Zdihovo-Stubica-Delnice-Kikovica.

Za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama nema slobodnog cestovnog pravca iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji te Rijeci ili Istri, i obrnuto.

Zbog olujnog vjetra za sav promet zatvoreni su:

    autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje;
    Jadranska magistrala između Senja i Svete Marije Magdalene (DC8);
    državna cesta DC27 Gračac-Zaton Obrovački (olujni vjetar, vijavica i snijeg);
    državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački
    Paški most.

Samo za osobna vozila otvorene su:

    autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice;
    DC25 Gospić-Karlobag (vjetar i snijeg).

Zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocike (I. skupina vozila) na Jadranskoj magistrali između Bakra i Novog Vinodolskog (DC8), autocesti A7 Draga-Šmrika i LC58107 Križišće-Kraljevica, a na Jadranskoj magistrali između Novog Vinodolskog i Senja (I. i II. skupina vozila) dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom 

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!