U većem dijelu BiH jutros je pretežno oblačno vrijeme. Sunčanije je u dijelu centralne i istočne Bosne i na jugoistoku Hercegovine.

Temperature zraka izmjerene u 08.00 sati (°C): Bjelašnica -6; Grude i Ivan-sedlo 2; Jajce, Prijedor, Stolac i Tuzla 3; Drvar, Livno, Mostar, Trebinje, Sanski Most, Sarajevo i Zenica 4; Bugojno i Gradačac 5; Bijeljina 6; Banja Luka i Doboj 7; Bihać i Neum 8 C.

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje jače naoblačenje sa sjevera koje će širom zemlje uvjetovati snijeg ili susnježicu, s tim što će u nizinama padati i kiša. Padavlne će se postupno širiti sa sjevera prema jugu zemlje. Vjetar u Bosni umjeren, sjevernog smjera. U Hercegovini jugo veći dio dana. Temperatura zraka u Bosni većinom između 3 i 8°C, a u Hercegovini najviša dnevna temperatura između 8 i 14°C.

U srijedu, 7.04.2021., prije podne pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima slab snijeg u centralnim i istočnim područjima. Od sredine dana prema poslijepodnevnim satima lokalno u Bosni može pasti malo kiše. U drugoj polovini dana postepeno smanjenje naoblake prvo u Hercegovini, a poslije podne i u Bosni. Vjetar umjeren, sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0°C, na jugu zemlje do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 8°C, na jugu zemlje do 11°C.

Radio Ljubuški

error: Content is protected !!