Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić rekao je da se zbog povećanog priljeva pacijenata oboljelih od virusa korona konstatno vrši reorganizacija u zdravstvenim ustanovama. Istaknuo je kako je kroz mjere Republičkog stožera naloženo i osnivanje dnevnih bolnica pri domovima zdravlja.

“Cilj je pružanje što bolja zdravstvene zaštite. Već su odgovorili Derventa, Bijeljina, Trebinje, kao i sve one lokalne zajednice koje imaju povećan broj oboljelih. Sve to radimo kako bi se osigurala što kvalitetnija usluga”, izjavio je Šeranić za RTRS. Šeranić je istaknuo kako je Fond zdravstvenog osiguranja osigurao besplatno liječenje za sve građane RS-a.

“Sve su ovo važne stvari za naše građane. Mi zdravstvenu zaštitu osiguravamo i kroz doprinose, kao i kroz proračun”, izjavio je on. Naglasio je kako je u globalnom sustavu došlo do problema sa distribucijom cjepiva.

“Nailazimo na velike izazove i očekujemo kako ćemo imati više cjepiva na tjednoj razini. Samo se znanošću i stručnošću možemo boriti protiv pandemije”, zaključio je Šeranić.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!