Trener Dinama Damir Krznar i jedan od najboljih igrača Modrih Lovro Majer najavili su sutrašnji dvoboj četvrtfinala Europske lige između Dinama i Villarreala.

Mourinho nam je komplimentirao time što je u obje utakmice stavio najbolji sastav, očekujem isto i od Emeryja, što nam otežava posao. Ipak, Villarreal je favorit, a mi iz sjene želimo napraviti još jedno čudo, rekao je u uvodu konferencije za novinare Krznar, koji je otkrio i zadnje vijesti o zdravstvenoj situaciji s Brunom Petkovićem i Marijom Gavranovićem.

– Gavranović teško da će konkurirati. Petković je odradio dva treninga, ali nije to još stopostotno, u razgovoru s liječnikom ćemo odlučiti može li, i ako da, da li s blokadom ili bez nje. Ako će i zaigrati, to će biti  možda 15-20 minuta, ali o tome ćemo odlučiti sutra.

Je li se čuo s bivšim trenerom Mamićem?

– Čuli smo se više kakvo je vrijeme na plaži u Dubaiju neg što smo pričali o utakmioci. Ja sam mu iznio par svojih ideja, na što je on rekao “nisam odavde”.

Kakav Dinamo očekivati u četvrtak?

– Dinamo će, iskreno rečeno, biti malo prilagođen stilu igre Villarreala, pokušat ćemo im parirati u središnjici. Morat ćemo paziti na Pareja i Morena koji ulazi u međuprostor i stvara jako puno nemira najboljim momčadima na svijetu, pa tako i Barceloni, Realu i Atleticu. Nije to laka zadaća, ali imamo nekakve planove kako parirati. Probat ćemo kroz kontinuirani napad i posjed, ugroziti Villarreal, koliko nam budu dopustili. Bit će nekakvih uloga koje nisu uobičajene za naše vezne igrače u fazi obrane, priznao je.

Tottenham i Villarreal su dvije jake momčadi, ali s posve drugačijim načinom igre.

– Samim time što smo Tottenham prošli bih rekao da nam oni više leže. Villarreal je potpuno različita momčad. Tottenham igra jako okomito s kratkim dodirima, a Španjolci vole posjed, igrati od golmana, takvoj momčadi je teže parirati jer se dogode trenuci u kojima si dugo bez lopte i to treba istrpjeti. Moramo igrače uvjeriti da to nije nužno loše, da moramo biti strpljivi i zatvarati međuprostore. U pripremi utakmice, Villarreal je sigurno bio teži za pripremiti, rekao je trenr hrvatskog prvaka.

Otkrio je i nešto konkretnijih detalja taktike za četvrtak….

– Naša strategija je suziti prostor u zadnjoj trećini, tu ne smijemo dati prostora Morenu. Tu je i Bacca, Mano i mi očekujemo taj “rat “u sredini terena, tko bolje odgovori, tko se bolje snađe u tome, taj ima šanse za uspjeh.

Što očekuje Lovro Majer….

– Protiv Tottenhama smo osjetili da možemo protiv bilo kojeg igrača na svijetu, to nas je napunilo samopouzdanjem za daljnju karijeru. Idemo i protiv Villarreala dati sve od sebe i vjerujem da će biti dobro, kaže Majer.

– Ne bih rekao da smo nabrijani, prije da smo smireni i da jedva čekamo utakmicu. Jedva je čeakmo i vjerujem da možemo napraviti još jedno čudo, opisao je atmosferu u svlačionici.

Svoje uspjehe s Dinamom, ali i s mladom reprezntacijom, kratko je prokomentirao:

– Komentirao sam baš s Ivanušecom i Franjićem da smo u svim natjecanjima došli najdalje dokud možemo doći. Sezona je za mene stvarno bolja nego što sam očekivao, ne bih ništa promijenio, zaključio je veznjhak zagrebačke momčadi.

Iz Dinama su objavili i kako su svi nalazi momčadi s posljednjeg testiranja na virus COVID-19 obavljenog u utorak negativni.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!