“Nepoznata djevojčice, znam da nikad nećeš pročitati ovo pismo. I boli me to. Jer mogla si naučiti pisati za nekoliko godina. Tko zna da li bi te ikada upoznali, ali volim misliti da bi. Mogla si sjediti u klupi s mojoj kćeri, mogla si s njom učiti kako držati olovku, slovkati prva slova. Mogla si s nama slaviti rođendan, i mi smo lavice, znaš. Šteta što te nismo upoznali uživo, a ne preko medija kad više nisi bila živa”, piše Barbara Slade Jagodić, prenosi Zadovoljna.hr. 

“Nepoznata djevojčice, ti koja nisi imala sreće da se rodiš u obitelji punoj ljubavi, znaj da postoji mnogo ljudi koji su prema tebi osjetili ljubav, koju su te htjeli uzeti, zagrliti, zaštititi. Imala si to jedno vrijeme, a onda su ti odlučili uzeti ljubav. Nepoznata djevojčice, znaj da si ostavila traga. Možda si došla na ovaj svijet da nas nečem naučiš, da nas promijeniš, da nam svima pokažeš bolji način do ljubavi. Volim vjerovati kako je svako dijete naš vodič koje nam pokazuje put ka boljem svijetu. Znaš, i ja sam prije svoje kćeri izgubila nekoliko beba. Nikad nisu došle na ovaj svijet, nisu upoznale ljubav. Govorim si da je tako bolje, da su one bila neka lekcija meni da promijenim način života. Tvoja žrtva je puno veća, ali možda ćeš nas naučiti kako da bolje prepoznamo dobro i loše, kako da drugoj djeci otvorimo puteve ljubavi.

Oprosti nam djevojčice što te više nema. Oprosti nam svima, iako si nam nepoznata. Znamo ti ime i znamo ti patnje, ali lagat ćemo ako kažemo da te znamo. Znaju te samo one divne osobe koji su bili tvoji udomitelji, a koji su te morali pustiti jer su im tako rekli. Rekli su im da imaš svoj drugi put. Tvoja je cesta možda bila kratka, ali put nije. Djevojčice, pokrenula si neke stvari. Djevojčice, možda si spasila deset drugih života već sada, možda si spasila sestre i braću. Djevojčice, tvoj je život već sada učinio više za druge nego što to neki učine za dugog života. Pokazala si nam gdje da gledamo. Opet. Jer smo zaboravili one druge djevojčice i dječake prije tebe. Rekla si nam svima „stanite!“ Kako je rekao Mali Princ „Bitno je očima nevidljivo.“ Ljubav je bitna. Bitna si i ti iako te više ne vidimo. Hvala ti djevojčice za sve što si napravila za drugu djecu. Sad je na nama da te slijedimo primjerom i pomognemo svoj djeci”, stoji u pismu.

Izvor:zadovoljna.hr

error: Content is protected !!