Iza odbojkašica SOK Mostar definitivno je najbolja i najuspješnija sezona u svojoj povijesti.

Mali ali stabilni klub iz Mostara pokazao je i u ovom sportu kako se u gradu bez praktički funkcionalne dvorane može stvoriti uspješan kolektiv u dvoranskom sportu. Uoči minule sezone ekipa je ostala bez kapetanice i udarne igle Tamare Ćešić koja je nakon teške ozljede koljena napustila klub.

Igračice koje su pojačale SOK Mostar, Ivana Plečić i Barbara Čelar sjajno su se uklopile u tim Darka Drmaća koji je ove dvije djevojke jako brzo pretvorio u jako bitne poluge ‘Sokica’, pa je odlazak sjajne Ćešić bio gotovo bezbolan.

U odnosu na prošlosezonski Kup FBiH koji se našao u vitrinama mostarskog kluba, ovaj put korak više napravljen je u Premijer ligi. Put SOK Mostar zaustavljen je u polufinalu doigravanja gdje je prejako Bimal Jedinstvo pokazalo svoju snagu i zašto je tim koji dominira ligom već duže od desetljeća. Ali i u seriji protiv Brčanki Mostarke su pokazale sjajnu odbojku, odigrale nekoliko sjajnih dionica i prava je šteta što se nisu nagradile barem jednim osvojenim setom protiv renomiranog protivnika.

No brige i zime nema.

Pravi put je trasiran i njime treba nastaviti, a nemojte sumnjati, ovaj klub i ova uprava će u budućnosti samo napredovati.

‘Sokicama’ se otvorila mogućnost i izlaska na međunarodnu scenu. Challenge Cup otvara svoja vrata mostarskom klubu, no takav poduhvat, nažalost nije nimalo jeftin. No, ove djevojke i ovaj klub svojim su odnosom prema igri, prema sportu i prije svega ponašanjem i promocijom mostarskog sporta itekako zaslužile povijesni izlazak na europsku scenu.

U danima kad ne ide baš najbolje nogometašima i košarkašima ove djevojke su u tišini pisale jednu krasnu priču mostarskog sporta. Priču koja će tek doći do najboljeg dijela. Ili dijelova.

No kako god, netko bi u gradu na Neretvi trebao otvoriti temu davanja prigode ovim curama da zaigraju i Challenge Cup, natjecanje koje bi ovoj ekipi donijelo neprocjenjivo iskustvo. Iskustvo koje su ‘Sokice’, njihov trener, te uprava i ljudi koji vole ovaj klub, itekako zaslužili. Još jednom se nadamo da će netko od nadležnih gradskih otaca imati sluha za ovaj veliki uspjeh SOK Mostar i da će ove djevojke predstavljati Mostar i na međunarodnoj sceni. 

Izvor.pogled.ba

error: Content is protected !!