Dvomjesečna beba preminula je u nedjelju u Dječjem domu Klasje u Osijeku. Djevojčica je rođena dva mjeseca prerano, zbog čega je zadržana u KBC-u Osijek, a nakon mjesec dana odmah je smještena u dom, zbog procjene Centra da joj roditelji nisu pružili primjerenu skrb. 

Liječnici su utvrdili da je zdravlje djeteta u trudnoći bilo ugroženo zbog ponašanja majke. Tijekom boravka u Domu – dijete je 4 puta pregledao liječnik. Iako su roditelji svaki put pozvani kao pratnja, odazvali su se jednom. Policija je nakon očevida utvrdila da je dijete umrlo prirodnom smrću.

– Majka je tijekom trudnoće u više navrata hospitalizirana u akutnom pogoršanju s ketoacidozom. Psihijatar i socijalni radnik su konzultirani zbog nesuradnje majke tijekom trudnoće. Procijenjeno je da je svojim ponašanjem majka direktno ugrozila život i zdravlje djeteta, izjavila je Ivka Kaurinović, ravnateljica osječkog Centra za socijalnu skrb.

– Sukladno uputama neonatologa, tijekom nešto manje od mjesec dana, dijete je 4 puta vođeno na preglede. Uz medicinsko osoblje centra Klasje tri je puta došla i patronažna sestra koja je izrazila zadovoljstvo stanjem i napretkom djeteta, kazala je ravnateljica Centra za pružanje usluga u zajednici Klasje Miranda Glavaš-Kul.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!