Zahvaljujući inicijativi koja je pokrenuta na društvenim mrežama i odazivom velikog broja Ljubušaka, Udruga mladih Agape se pridružila akciji “Posadi svoj hlad” i ovom prilikom obavjestila je javnost da će biti organizirana javna podjela sadnica u petak 09.04.2021. u 12.00h u Ljubuškom, na trgu dr. Franje Tuđmana, iza zgrade Gradske Uprave.

Sadnice su osigurane uz pomoć društveno odgovornih tvrtki koje žele da ozelene mjesta gdje živimo i kojima je bitno zdravlje građana.

Ovo nije samo ekološka akcija, usmjerena prema borbi protiv klimatskih promjena, već je i akcija koja ima zdravstvenu funkciju jer je svako drvo jedinstveni zeleni respirator. U akciji se dijele dvogodišnje sadnice bijelog jasena uz upute za sadnju. Zato posadite svoj hlad i osigurajte čisti zrak Vama i Vašoj obitelji! Broj sadnica je ograničen, jedna osoba može najviše dobiti jednu sadnicu!, poručuju iz udruge mladih Agape.

“Svaka sadnica sadrži logo sponzora kao i QR kod preko kojeg se možete registrirati i pratiti upute za njen daljni razvoj. Druga strana vezice je ostavljena za Vaše ime i datum sadnje”, dodali su.

“Mi ne sadimo drveće u šumama nego u gradovima zato što tamo i živimo. Iz tog razloga i realiziramo Projekat Posadi Svoj Hlad, kako bismo nadoknadili nedostatak zelenila u urbanim gradskim sredinama. Naš plan je, da u narednim godinama podijelimo 300.000 sadnica  građanima i na taj način stvorimo zdravija mjesta za život svih nas”, poručuju organizatori ovog projekta.

 Projekat Posadi svoj hlad je usuglašen sa ciljevima definiranim u pretpristupnom Poglavlju 27, kao i u skladu sa ciljevima svjetske akcije „Trillion Trees” Svjetskog ekonomskog foruma (WEF) u Davosu.

Ovaj projekat je također usuglašen sa europskim Zelenim planom (European New Deal) u kome je čisti zrak u urbanim sredinama jedan od stupova cirkularne ekonomije i podržan je od brojnih institucija.

Radio Ljubuški

error: Content is protected !!