Cjepivo protiv koronavirusa danas je primilo 90 stanovnika Mostara. Kako na je rekla glasnogovornica Doma zdravlja Mostar Ines Popovac, probno cijepljenje je prošlo bez problema i proces se nastavlja sutra. 

-Sutra nam je plan cijepiti 100 osoba i takav tempo držati sve dok budemo imali cjepiva na raspolaganju. Do sada se prijavilo oko 3000 stanovnika Mostara za cijepljenje i očekujemo kako će taj broj rasti i u danima pred nama – rekla je Popovac za Pogled.ba.

Dodala je kako cjepivo primaju stariji od 65 godina koji pripadaju ugroženoj kategoriji, a kada se završi cijepljenje ove populacije, proces se usmjerava prema ostalim građanima. 

-Zanimanje je veliko i trenutno nadmašuje količinu cjepiva koju imamo na raspolaganju. Nadamo se kako ćemo uskoro imati dovoljno cjepiva za sve zainteresirane. Možemo reći kako je današnje probno cijepljenje prošlo bez problema, te očekujemo da se tako i nastavi – zaključila je naša sugovornica. 

Dok zemlje regije imaju problema jer stanovnici odbijaju cijepljenje protiv koronavirusa, izgleda kako je u nas stanje obratno. Država još nije osigurala dovoljne količine cjepiva i veliko je pitanje kada će se to dogoditi. Sudeći prema broju prijavljenih, Mostarci željno isčekuju kada će primiti cjepivo i vratiti se životu kakav je bio prije pandemije koronavirusa.

Autor: M.K./pogled.ba

error: Content is protected !!