Boksač iz Bosne i Hercegovine, Emil Markić (32-2, 24 KO), ugovorio je borbu protiv Britanca Calluma Johnsona (18-1, 13KO) za WBO Global naslov prvaka u poluteškoj kategoriji, a borba će se odviti 24. travnja, piše Profightstore.

Johnson je bivši izazivač za IBF svjetski pojas prvaka u poluteškoj kategoriji, ali ga je u toj borbi svladao Artur Beterbiev. Ovo će mu biti prva borba nakon dvije godine i svjestan je kako postoji pritisak nakon tolikog izbivanja.

„Postoji pritisak nakon što si odsutan dvije godine. Samo se nadam da ću se sjetiti kako se stvari rade kada se vratim. Samo želim aktivnost, biti u atraktivnim borbama i imati nekoliko odličnih godina“, rekao je Callum, da bi zatim komentirao i Markića:

„Ljudi će vidjeti da sam neko vrijeme bio odsutan, ali nisam napustio scenu. Bio sam u teretani, sparirao sam, ostao sam u formi i živio sam zdravo. Sve do noći borbe nećemo znati, ali ne očekujem puno hrđe u ringu i obavit ću posao protiv Markića.”

Markić je postao profesionalac 2012. godine te je dva puta osvojio WBO europski pojas prvaka u poluteškoj kategoriji, ali nikad nije branio te titule. Trenutno je u nizu od sedam pobjeda, a posljednji poraz nanio mu je Umar Salamov 2017. godine. Pogledom na Box Rec ljestvicu u poluteškoj kategoriju možemo vidjeti kako postoji velika razlika između Markića i Johnsona. Britanac je među samim vrhom kategorije te zauzima 13. poziciju, dok je Markić na 81. mjestu. 

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!