Psiholog i jedna od najvećih mladih glumačkih zvijezda bivše Jugoslavije Merima Isaković optužila je, u ispovijesti “Nedeljniku”, glumca Branislava Lečića da ju je silovao prije 43 godine.

Isaković je bila jedna od najvećih mladih glumačkih zvijezda Jugoslavije i imala je naslovnu ulogu u filmu “Jovana Lukina”, a u 21. godini doživjela je tešku prometnu nesreću.

Poslije završenih doktorskih studija iz psihologije i magistarskih studija iz kliničke psihologije, sada živi i radi u Australiji, kao klinički psiholog i klinički neuropsiholog.

Isaković je za “Nedeljnik” ispričala da ju je Lečić silovao 1978. godine, kada je imala 18 godina.

“Opraštam ti, rekla sam mu tada, pre četrdeset godina. Opraštam, ali ne zaboravljam. Ti nikada nećeš shvatiti bol koji si mi nanio. Višestruku bol. Ako ikada čujem da si ikome nanio sličnu bol, svima ću reći što se dogodilo”, navela je ona za “Nedeljnik”.

“Ja sam svoju riječ održala. Branislav Lečić izgleda nije. Osjećam moralnu obvezu da podijelim svoje iskustvo u nadi da će moje svjedočenje biti podrška i Danijeli Štajnfeld i ostalim žrtvama seksualnog zlostavljanja”, napisala je Merima Isaković.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!