Snežana Ćirović iz Čačka tvrdi da je kao drugu dozu cjepiva dobila Pfizera umjesto kineske, koju je prvi put dobila.

“Predala sam papir na kom je pisalo da je prva doza bilo cjepivo kineskog proizvođača. Nakon što sam primila drugu, obukla se i krenula kući, pogledala sam u papir na kom je pisalo da je druga američka. Vratila sam se i pitala o čemu se radi, a onda shvatila da su sestre pogrešno odradile imunizaciju”, rekla je Ćirović za Rinu.

Ona kaže da nema nikakve simptome, ali da je uplašena za svoje zdravlje zbog situacije koja joj se dogodila, prenose beogradski mediji.

“Sada ne znam da li sam recijepljena ili ne, pijem lijekove za srce, pa se plašim kako će uticati na zdravstvene probleme koje imam. Propratit ću simptome, a možda se i obratiti psihologu”, rekla je Chirović.

Direktor Doma zdravlja u Čačku Aleksandar Pajović potvrdio je da se tijekom cijepljenja dogodio  propust i da će biti utvrđeno zbog čega se to dogodilo.

“Obaviješten sam da jedna sugrađanka sumnja da je umjesto jednog primila drugo cjepivo. Radnici su odmah pozvani na razgovor i dali su izjave. Ostaje da se potvrdi da li je zaista došlo do greške u imunizaciji i ako jeste zbog čega ili se radi o administrativnom propustu. U toku je provjera i za kratko vrijeme ćemo imati pravu informaciju. Ne bih za sada tvrdio ni jedno ni drugo dok ne ispitamo čitavu situaciju”, rekao je Pajović.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!