Zbog trenutne epidemiološke situacije u sve više županija nastava će se u školama po modelu A održavati samo od 1. do 4. razreda osnovnih škola. U Zagrebu i Zagrebačkoj županiji potpuno se prelazi na ‘on line’ nastavu.

Zagrebački stožer: Od idućeg tjedna u Zagrebu nastava na daljinu

Učenici viših razreda osnovnih škola i prva tri razreda srednjih škola u Zagrebu idući tjedan prelaze na online nastavu zbog epidemiološke situacije, odlučio je Stožer civilne zaštite Grada Zagreba na inicijativu Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs prethodno je danas najavio da učenici u Gradu Zagrebu i Zagrebačkoj županiji od ponedjeljka prelaze na C model nastave (online), kako bi se utjecalo na trenutnu epidemiološku situaciju.

U Dalmaciji prelazak na C model 

Na preporuku epidemiološke službe Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije i nakon konzultacija s nacionalnim stožerom civilne zaštite, kao i Ministarstvom znanosti i obrazovanja, održavanje nastave za učenike osnovnih i srednjih škola i studente Sveučilišta u Splitu provodit će se po modelu C, odnosno online.

Nastava za učenike razredne nastave osnovnih škola, od 1. do 4. razreda, nastava će se održavati po modelu A, odnosno neposredno u školi, priopćio je županijski stožer civilne zaštite. Također se obustavlja održavanje praktične nastave u školskim objektima.

Županijski stožer pozvao je na pridržavanje svih epidemioloških mjera i preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, a u slučaju promjene epidemiološke situacije te eventualne nove upute za organiziranje nastave, školske će ustanove biti na vrijeme obaviještene.

Bjelovar: U školske klupe vraćaju se maturanti i niži razredi, ostali online

Maturanti i učenici od 1. do 4. razreda osnovnih škola u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji vraćaju se u školske klupe od ponedjeljaka, dok će se za ostale učenike od 12. do 17. travnja nastava održavati online.

Odluka da se od idućeg tjedna produže mjere za suzbijanje epidemije koronavirusa u osnovnim i srednjim školama donesena je na prijedlog epidemiološke službe.

I u Vukovarsko-srijemskoj županiji učenici većinom prelaze na C model

Također, zbog  trenutne epidemiološke situacije, u Vukovarsko-srijemskoj županiji, a u skladu s preporukama Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, stožer te županije donio je Odluku o prelasku učenika na C model nastave. 

Učenici od 1. do 4. razreda osnovne škole, kao i učenici završnih razreda srednjih škola nastavu pohađaju u školama, odnosno po modelu A. Svi ostali učenici, odnosno učenici od petog do osmog razreda osnovnih škola, te učenici od prvog do trećeg razreda srednjih škola nastavu pohađaju po C modelu – online.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!