Vlasnik restorana Carl Wallace iz amričke države Georgia probudio se u četiri sata ujutro na uskršnju subotu, ujedno i njegov 45. rođendan. Kada se probudio imao je što vidjeti, muškarac s kapuljačom je provaljivao u njegov restoran Diablo’s Southwest Grill.

Snimke CCTV-a snimljene u zalogajnici prikazuju muškarca u trenirci s kapuljačom kako ciglom razbija prednji prozor restorana, prije nego što je prisilno izvadio blagajnu i protresao je, a onda otkrio da tamo nema ničega.

– U roku od 45 sekundi vratio se kroz ulazna vrata, nije ništa uzeo – rekao je gospodin Wallace.

Iako je njegova prva reakcija bila “ljutnja i frustracija”, gospodin Wallace je odlučio zauzeti drugačiji pristup u svjetlu blagdana Uskrsa.

– Stvarno je napravljena šteta, a i morali smo se probuditi usred noći i čistiti veliki nered kako bi otvorili u 11 sati – rekao je.

– Vidim da ovome mladiću nije dobro, ali za njega mora postojati novi put u kojem ću mu ja pomoći-  rekao je vlasnik restorana.

Video je podijelio na Facebooku sa svojim telefonskim brojem, gdje je tražio od kriminalca da “svrati po molbu za posao”.

Od tada je objava skupila tisuće pregleda, a privukao je pažnju i vlasnika lokalnih tvrtki koji su rekli da su i oni imali CCTV snimke muškarca za kojeg smatraju da je ista osoba, koji provaljuje u njihov posjed.

– Možda ovaj mladić nikada nije dobio priliku. Možda je uvijek bio na dnu životu. Zanm da je vaša prva reakcija je bijes i frustracija. Svi mi kao ljudi moramo imati razinu opraštanja jedni drugima i pokušati pronaći bolji način jer na ovom svijetu ima toliko mržnje, ne razumijemo probleme i izazove jedni drugih u životu – rekao je gospodin Wallace.

Izvor:24sata.hr

error: Content is protected !!