Nenad Bjelica je uoči gostovanja u Koprivnici protiv Slaven Belupa u 28. kolu HNL-a rekao kako voli kad momčad igra lijepo i atraktivno, ali u trenucima kada je pritisak na momčad sve veći, najvažnije je pobjeđivati.


Utakmica između Slaven Belupa i Osijeka igra se u nedjelju od 15 sati. Slaven Belupo dočekuje Osijek kao sedmoplasirana momčad, a gosti su izjednačeni s Dinamom na prvom mjestu uz utakmicu više od Modrih. 

– Slaven Belupo je protivnik koji je uvijek izazov za nas i koji je na svom travnjaku vrlo nezgodan. Vrlo su kompaktni, s prepoznatljivim stilom. Vrlo malo su mijenjali tijekom sezone, igraju uglavnom u 3-5-2 formaciji, iako su se nekad znali postaviti i s četvoricom u obrani. Poput nas, imaju nekoliko ozlijeđenih ili kartoniranih igrača, ali cijeli fokus smo stavili na ovu utakmicu i očekujem tri boda, rekao je Nenad Bjelica.

Istaknuo je kako je obrana sve bolja.

– Škorić je najbolji hrvatski stoper koji igra u HNL-u, pravi je kapetan, ali ta obrana ne bi funkcionirala tako dobro da cijela momčad ne funkcionira skladno. Ta trojka, potpomognuta s Gutijem je stvarno dobro izgledala. Vrlo su važni i napadači. Nisu tu samo Mierez i Santini, tu su i Erceg pa čak i Bohar koji vrlo dobro može pokriti te napadačke uloge. Imamo četiri kvalitetna napadača i nadam se da će do kraja sezone svi oni ostati zdravi. Hoće li oni biti prevaga u ovoj utrci za titulu ne znam, jer ima i Dinamo vrlo kvalitetne igrače, rekao je Bjelica.

Nenad Bjelica je potvrdio i da će Osijek otkupiti Mierezov ugovor od Alavesa. Nogometaš koji je na posudbi u Osijeku prvi je strijelac HNL-a s 19 pogodaka, a Osijek ako ga želi zadržati mora platiti dva i pol milijuna eura. 

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!