Pobjedom protiv ŽRK Mira iz Prijedora rukometašice Gruda plasirale su se u sedmu uzastopnu završnicu KUP-a BiH. Gruđanke su u prvoj utakmici slavile  rezultatom 34:26, a u drugoj uzvratnoj utakmici 40:19.

Već godinama četvrtzavršnice KUP-a BiH kao da su rezervirane za utakmice između HRK Grude i ŽRK Mira Prijedor. I ove godine ždrijeb se ponovio kao i nekoliko prethodnih sezona. I ovaj put su dva kluba koji godinama gaje dobre i prijateljske odnose, dogovorili da u prvom redu zbog smanjenja troškova, obje utakmice odigraju u Grudama.

U prvoj utakmici koja je odigrana u srijedu u kojoj je formalni domaćin bila ekipa Mire, vidjeli smo utakmicu u kojoj su Gruđanke uglavnom vodile, osim na samom početku kad je Mira povela 2:0 i u jednom trenutku u prvom poluvremenu kad je rezultat izjednačen na 12:12.

Ekipa Gruda je u nekoliko navrata u ovoj utakmici odlazila na prednost od 4-6 golova, ali nije uspijevala prelomiti utakmicu zahvaljujući upornosti ekipe Mire, ali i svojim pogreškama. Ipak je na kraju bilo osam golova prednosti koje su garantirale da neće biti neizvjesnosti u uzvratnoj utakmici.

Uzvrat je poslužio trenerima obje ekipe da dadnu puno minutaže igračicama koje manje igraju u prvenstvenim utakmicama. Bilo je lijepih poteza s obje strane i cure su dobro iskoristile ukazanu prigodu za igru.

Ovom dvostrukom pobjedom ekipa HRK Grude je sedmi put uzastopno osigurala sudjelovanje u završnici KUP-a BiH u kojem je u prethodnih šest nastupa tri puta osvojila naslov pobjednika. Dva puta su Gruđanke poražene u finalu, dok su u svom prvom sudjelovanju, 2014. godine poražene u utakmici poluzavršnice u Prijedoru, upravo od današnjeg protivnika, ekipe Mire koja je te godine osvojila KUP BiH kao naslov rukometnih prvakinja BiH.

Našim curama čestitamo na pobjedama, a gošćama na fer i sportskoj igri. Ovaj pakleni tjedan za našu ekipu, u kojem u sedam dana igramo četiri utakmice,
završavamo u subotu utakmicom u Grudama protiv ekipe Katarine u okviru 18. kola Premijer lige BiH. Cure sretno! DO KRAJA ZAJEDNO!!!, navode iz HŽRK Grude.

Radio Ljubuški

error: Content is protected !!