Kolnik je mjestimično vlažan, a zbog niskih temperatura u jutarnjim satima upozoravaju se vozači na moguću poledicu. Posebno se izdvajaju dionice u planinskim predjelima, kao i mostovi, vijadukti i prilazi tunelima.

Vozačima se savjetuje oprezna vožnja, prilagođena  trenutnim uvjetima i stanju na putevima.

Zbog radova u zoni petlje Podlugovi na autoputu A-1 u oba smjera prometuje se voznom trakom, dok su preticajne trake zatvorene za promet.

Zbog radova u tunelu Čaklovići na dionici Tuzla-Kalesija (Simin Han-Caparde) promet se od 22 do 6 sati obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tijekom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle prometuju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tijekom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

U tijeku su radovi u tunelu Crnaja na dionici Konjic-Jablanica, gdje se tijekom dana promet naizmjenično, jednom trakom, uz regulaciju semaforima. Od 23 do 4:30 sati, promet se kroz tunel obustavlja.

Promet je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila prometuju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (s izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Usporeno, zbog radova, prometnim se na putnim pravcima: Široki Brijeg-Mostar (obilaznica oko Širokog Brijega), Stolac-Hutovo (mjesto Cerovica), Posušje-Tomislavgrad (naselje Čitluk) i Banovići-Ribnica (na izlazu iz Banovića).

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila prometuju otežano, dok teretna ne mogu proći.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Izvor: bljesak.info

error: Content is protected !!