Menadžer engleskog nogometnog premierligaša West Bromwich Albiona Sam Allardyce predložio je masovni bojkot društvenih mreža u borbi protiv rasističkog zlostavljanja na mrežama.

Allardyce smatra kako bi masovni bojkot društvenih mreža od strane svih vrhunskih profesionalnih klubova u Engleskoj mogao učiniti razliku u borbi protiv rasističkog zlostavljanja.

Njegovi komentari dolaze nakon što su škotski prvak Rangers i engleski drugoligaš Swansea City najavili da će bojkotirati društvene mreže tjedan dana nakon što je nekoliko igrača iz obje momčadi rasno zlostavljano.

– Želio bih da nogometni klubovi sve čine zajedno, rekao je Allardyce. To bi za mene bio jedini način na koji bi se mogla napraviti razlika, dodao je.

Callum Robinson i Romaine Sawyers iz West Broma posljednji su koji su zlostavljani rasističkim komentarima na društvenim mrežama. Posljednjih mjeseci na meti su bili i Marcus Rashford, Anthony Martial i Axel Tuanzebe iz Manchester Uniteda.

Bivši napadač francuske nogometne reprezentacije i Arsenala Thierry Henry izbrisao je svoje račune na društvenim mrežama prošlog mjeseca u znak prosvjeda protiv platformi zbog nedjelovanja protiv anonimnih vlasnika računa koji su krivi za rasizam i maltretiranje na mreži.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!