Princ Harry i supruga Meghan Markle odali su počast princu Philipu, koji je umro u petak, na stranici njihove organizacije Archewell, dok traju nagađanja o tome hoće li par doći na pogreb u Veliku Britaniju.

Na tamnoj pozadini je bijelim slovima ispisano “U spomen na njegovo kraljevsko visočanstvo, vojvodu od Edinburga 1921.-2021” na stranici Archewella, dobrotvorne organizacije koju su Harry i Meghan osnovali prošle godine.

Princ Philip mirno je u 99. godini umro u dvorcu Windsoru kod Londona.

Objava njegove smrti potaknula je nagađanja tiska o tome hoće li njegov unuk princ Harry, koji živi sa suprugom Meghan Markle u Los Angelesu, biti na posljednjem ispraćaju u Britaniji. Odnosi princa Philipa s starijim sinom i Harryjevim ocem Charlesom su često bili napeti. Princ Harry i Meghan Markle, koji su prije godinu dana najavili da se povlače iz kraljevske obitelji, u ožujku su dali intervju Oprah Winfrey koji je potresao britansku kraljevsku obitelj i odjeknuo kao bomba u Velikoj Britaniji.

Par je spomenuo rasizam nekih članova kraljevske obitelji koji su govori o boji kože njihova nerođenog djeteta, ali su nakon snimanja rekli da se ne radi o kraljici ni o njezinom suprugu.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!