U organizaciji Općine Kupres i braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata, u subotu je obilježena 29. obljetnica stradanja hrvatskog naroda na Kupreškoj visoravni.

Program pod nazivom “U spomen žrtvama hrvatskog naroda na Kupresu“ započeo je polaganjem vijenaca na spomen obilježju hrvatskog naroda za sve žrtve Drugog svjetskog rata i Domovinskog rata u Kupresu.

Vijence su položila i svijeće zapalila brojna izaslanstva udruga proisteklih iz Domovinskog rata, hrvatskih političkih stranaka, općinskih i županijskih vlasti te predstavnici gradova prijatelja Kupresa.

Nakon toga, u crkvi sv. Obitelji u Kupresu služena je sveta misa sa zajedničkim opijelom za sve poginule i sahranjene na Kupreškoj visoravni koju je predvodio kupreški župnik don Tomislav Mlakić uz koncelebraciju nekoliko svećenika.

“Na današnji dan prisjećamo se pada Kupresa, te 160 poginulih i nestalih Hrvata na Kupreškoj visoravni, samo dva dana nakon što je uspostavljeno Hrvatsko vijeće obrane (HVO). Pad Kupresa trajan je simbol patnje i stradanja, ali i hrabrosti i odanosti hrvatskih branitelja”, poručili su predstavnici braniteljskih udruga sa Kupresa .

U sklopu obilježavanja izaslanstva Općine Kupres i udruga proisteklih iz Domovinskog rata u utorak su položila vijence i zapalila svijeće na spomen obilježjima Suho polje, Kupreško polje te na Spomenik vukovarskim braniteljima.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!