Nastava će se od ponedjeljka, 12. travnja u potpunosti online održavati na području Istarske, Međimurske, Primorsko-goranske i Šibensko-kninske županije, u 12 županija održavat će se djelomično online, a u pet u potpunosti u školi.

Prema podacima Ministarstva znanosti i obrazovanja, u Istarskoj, Međimurskoj, Primorsko-goranskoj i Šibensko-kninskoj županiji nastavu će online pratiti učenici svih razreda osnovnih i srednjih škola. Na području Istarske županije nastava u nižim razredima osnovnih škola se obustavlja do 17. travnja, a osnovne škole koje mogu organizirati nastavu online za niže razrede od I. do IV., nastavu mogu provoditi po modelu C, odnosno na daljinu. 

Online nastavu pratit će učenici osnovnih škola od 5. do 8. razreda i srednjoškolci (osim maturanata i učenika završnih razreda srednjih škola) u Bjelovarsko-bilogorskoj, Karlovačkoj, Koprivničko-križevačkoj, Varaždinskoj, Vukovarsko-srijemskoj i Zagrebačkoj županiji te u Gradu Zagrebu.

Ostali učenici tih županija nastavu će pratiti u razredu, kao i učenici glazbene škole Karlovac. Učenici Glazbene škole u Varaždinu u školi imat će individualnu nastavu.

U Splitsko-dalmatinskoj i Zadarskoj županiji online nastavu imat će učenici od 5. do 8. razreda osnovne i svi učenici srednjih škola. U učionicama će nastavu pratiti samo učenici nižih razreda osnovne škole.

Na području Dubrovačko-neretvanske i Krapinsko-zagorske županije online nastava održavat će se samo za učenike srednjih škola, osim maturanata, odnosno učenika završnih razreda srednjih škola.

Učenici osnovnih škola Dubrovačko-neretvanske županije nastavu će pratiti po modelu A (u školi) ili B (dijelom u školi, dijelom online), dok će učenici osnovnih škola Krapinsko-zagorske županije nastavu pratiti po modelu A.

U Ličko-senjskoj županiji online nastava će se održavati za sve razrede triju srednjih i jedne osnovne škole. U školu će ići svi učenici 11 osnovnih i dviju srednjih škola.

Po modelu A, odnosno u potpunosti u školi, nastavu će pratiti učenici Brodsko-posavske, Osječko-baranjske, Požeško-slavonske, Sisačko-moslavačke i Virovitičko-podravske županije.

Praktična nastava redovno će se održavati u Brodsko-posavskoj, Osječko-baranjskoj, Požeško-slavonskoj, Virovitičko-podravskoj, Vukovarsko-srijemskoj, Zagrebačkoj i Zadarskoj županiji. U Šibensko-kninskoj održavat će se samo kod poslodavca. U Splitsko-dalmatinskoj županiji obustavlja se praktična nastava u školskim objektima, a u Istarskoj županiji održavat će se po A modelu.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!