Mostarski HŠK Zrinjski zabilježio je večeras jako vrijednu pobjedu protiv bijeljinskog FK Radnik rezultatom 3:0. 

Već od samog starta Zrinjski se na terenu postavio kao kvalitetniji tim i od početka gostima oduzeo posjed lopte i uzeo stvari u svoje ruke. Takav pristup isplatio se Plemićima već u 11. minuti.

Lijepa akcija domaćih okrunjena je golom Juranovića koji je lijepo pogodio nakon prizemne lopte koju mu je servirao Josip Ćorluka. Već je za 10 minuta vodstvo domaćih moglo biti uduplano ali bivši vratar Zrinjskog a sada Radnika Kozić sjajno brani udarce Bilbije a potom i Zlomislića.

U 26. minuti mirne duše sudija je mogao dosuditi penal za Zrinjski kada je u kaznenom prostoru gostiju srušen Govedarica no pištaljka se nije oglasila. U 36. minuti opet Kozić sjajno brani udarac Enina, a tri minute poslije udarac Juranovića zaustavlja prečka koja je najzaslužnija što gosti na poluvrijeme odlaze samo s jednim golom u svojoj mreži.

Nastavio je Zrinjski gdje je stao i u 2. poluvremenu, već u 48. minuti Bilbija ne pogađa iz izgledne situacije. Prvu kakvu – takvu prigodu imaju gosti u 54. minuti kada prijete preko Huseinbašića no prave opasnosti po Varvodića nije bilo. Igralo se bez većih uzbuđenja do 75. minute kada Nemanja Bilbja sjajnim udarcem rješava sve dileme oko pobjednika ovog susreta i povisuje rezultat na 2:0 za Zrinjski.

Potpunu dominaciju Zrinjskog u ovom susretu zaključio je Ognjen Todorović u 90. minuti pogotkom za sigurnih 3:0 i nastavak velike borbe za Europu.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!