Posljednjeg dana Europskog prvenstva u taekwondou u Sofiji hrvatski reprezentativci Doris Pole i Ivan Šapina osvojili su brončane medalje u kategorijama do 73 kg, odnosno do 87 kg.

Članica Dubrave Doris Pole u prvom kolu je prekidom kod rezultata 30-9 svladala Grkinju Mouke da bi u četvrtfinalu na dramatičan način na zlatni bod deset sekundi prije kraja ekstra runde pobijedila Nizozemku Oogink. U polufinalu je Pole izgubila od Milice Mandić iz Srbije, olimpijske pobjednice iz Londona 2012.

Ivan Šapina iz splitskog Marjana krenio je bez većih problema u turnir, na prekid je preskočio reprezentativca Kosova Bajru rezultatom 25-5. U četvrtfinalu je u borbi za medalju pobijedio reprezentativca Azerbajdžana Ghobadija 14-13 i osvojio petu medalju za Hrvatsku, a četvrtu za Marjan. Ujedno je to i jedina muška medalja za Hrvatsku na europskom prvenstvu. Rus Kiričenko bio je u polufinalu bolji od Šapine sa 14-10.

U nedjelju je nastupila i Iva Radoš iz zagrebačkog Osvita koja je u prvom kolu teške kategorije pobijedila Grkinju Christidou 11-6 i plasirala se u četvrtfinalni meč za još jedno odličje. U neizvjesnoj borbi koja je otišla na zlatni bod Radoš je na kraju nesretno i nespretno ostala bez medalje deset sekundi prije kraja ekstra runde. Iako je u četvrtoj rundi imala prednost od dva napada i pola boda zbog opomene protivnice pred sami kraj borbe je primila udarac u glavu te prvenstvo završila na petom mjestu.

U prvom kolu teške kategorije član splitskog Marjana Ivan Vrgoč slavio je prekidom protiv Grka Diamanditisa rezultatom 32-1. U osmini finala ga je čekao prvi nositelj, aktualni svjetski prvak i dvostruki europski prvak te osvajač još dvije svjetske medalje, Rus Vladislav Larin. Iako se u prvoj rundi dobro držao i gubio tek 1-0 u drugoj je Larin pokazao zbog čega je uvjerljivi broj jedan na svjetskim i olimpijskim rang listama te otišao na 12-0 nakon čega je Vrgočev trener predao borbu.

Hrvatska je tako u Sofiji osvojila ukupno pet medalja, tri zlata i dvije bronce. Zlata su ranije osvojile Matea JelićBruna Vuletić i Lena Stojković.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!