Iako veliki broj Britanaca očekuje kakoće kraljica Elizabeta II nakon smrti princa Philipa odstupiti s trona i prepustiti ga princu Charlesu, to se ipak neće dogoditi, piše The Guardian. Bivši premijer John Major je nakon smrti princa Philipa istaknuo kako će kraljica biti veoma usamljena.

“Ne postoji mnogo ljudi kojima ona može otvoriti srce, s kojima može biti u potpunosti iskrena i otkriti im svoje velike tajne. Do sada se mogla osloniti na Philipa, i on je bio osoba koja joj je uvijek pomagala da se suoči s problemima”, rekao je Major u BBC-jevoj emisiji.

Kraljevski stručnjaci su naglasili kako kraljica nema namjeru odstupiti s trona, a glavni razlog tome jeste činjenica kako je ona položila zakletvu Bogu kada je krunisana. Major je rekao i kako će kraljica naredne godine proslaviti 70 godina na tronu, što je vrlo važan jubilej: “To je prekrasna prilika za slavlje. Potrebna nam je kraljica sa velikim iskustvom, a kraljica Elizabeta još uvijek uspješno obavlja sve svoje obveze”.

Dodao je kako će gubitak supruga ostaviti posljedice na kraljičinom privatnom životu, ali i kako je siguran da uopće neće utjecati na njen posao.

Izvor:vecernji.ba

error: Content is protected !!