Sisačko-moslavačka policija je utvrdila da je nad četvoricom stranih državljana, koji su pronađeni u grupi od 15 afganistanskih migranata prilikom nadzora državne granice Hrvatske s BiH na području Gline, počinjeno razbojništvo i svi su smješteni u Prihvatilište u Zagrebu. 

Kako je u nedjelju priopćeno iz Policijske uprave sisačko-moslavačke, policijski službenici dovršili su kriminalističko istraživanje, vezano za pronalazak 15 stranih državljana, šest muškaraca, pet žena i četvero djece, na području Policijske postaje Glina prije dva dana, među kojima su dvojica muškaraca zatečena s ozljedama.

Istragom je utvrđeno da su svi strani državljani Afganistana na neutvrđenom mjestu nezakonito prešli državnu granicu iz Bosne i Hercegovine u Republiku Hrvatsku.

Oni su tijekom kriminalističkog istraživanja izjavili da ih je u šumi na području BiH dok su se kretali prema Republici Hrvatskoj, presrela skupina Pakistanaca tražeći od četvorice muškaraca novac i mobitel, a nakon što su oni to odbili, isti su ih fizički napali te im otuđili novac i mobitele.

U ovom fizičkom napadu ozlijeđena su dvojica muškaraca, kojima su ozlijede nanijete oštrim predmetom, a liječnička pomoć im je pružena u sisačkoj Općoj bolnici gdje su im okvalificirane lake tjelesne ozljede, dodaje se u priopćenju PU sisačko-moslavačke.

Zbog postojanja osnove sumnje da je na štetu četverice državljana Afganistana počinjeno kazneno djelo Razbojništvo zaprimljene su kaznene prijave, dodaje se.

Svi strani državljani su izrazili namjeru za podnošenjem zahtjeva za međunarodnom zaštitom te su smješteni u Prihvatilište za tražitelje međunarodne zaštite u Zagrebu.

Policija će o ovom događaju podnijeti posebno izvješće Županijskom državnom odvjetništvu u Sisku.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!