Princ Harry je navodno razgovarao s ocem, princom Charlesom, i rođakinjama, princezama Beatrice i Eugenie, dok se priprema na dolazak u Veliku Britaniju na pogreb svog djeda, princa Philipa.

Prema neimenovanim izvorima, Harryjeva supruga Meghan Markle, koja je trudna s njihovim drugim djetetom, djevojčicom koja se treba roditi tijekom ljeta, neće doputovati u Englesku, ostat će u njihovom 14,6 milijuna dolara domu u Montecitu u Kaliforniji.

Bit će to prvi Harryjev dolazak u domovinu nakon što su on i Meghan napustili kraljevsku obitelj koncem ožujka prošle godine i prošlog ljeta preselili u Kaliforniju sa sinčićem Archiejem.

Harry i Meghan su se od princa Philipa oprostili na web stranici njihove organizacije Archewell, napisali su “U spomen na njegovo kraljevsko visočanstvo, vojvodu od Edinburga 1921- 2021. Hvala ti na službi… Jako ćeš nedostajati”.

Informaciju o tome prvi je otkrio njihov prijatelj Omid Scobie, koautor njihove biografije “Finding Freedom”.

LIJEČENJE DUBOKIH RANA

Harryjev povratak u Veliku Britaniju na djedov pogreb je vrlo važan trenutak za podijeljenu kraljevsku obitelj koja još liječi duboke rane koje su joj Harry i Meghan nanijeli bombastičnim intervjuom s Oprah Winfrey koji je prikazan dok je princ Philip u ožujku bio u bolnici zbog srčanih problema.

Harry će sigurno biti na pogrebu koji će se vjerojatno sljedeće subote održati u Windsoru, a vjerojatno će iz Kalifornije stići privatnim zrakoplovom.

Upućeni izvori tvrde da će dobiti dozvolu na diplomatski izuzetak kako bi izbjegao važeće mjere o karanteni koje se odnose na putnike koji dolaze iz SAD-a.

Navodno Harry provodi vrijeme u samoizolaciji u kući u Montecitu otkako mu je djed bio primljen u bolnicu, ali nedavno je snimljen na nedalekoj plaži s psom.

Harry će se testirati na koronavirus prije odlaska iz SAD-a i kad stigne u Veliku Britaniju i neće morati biti u uobičajenoj desetodnevnoj karanteni.

NIJE POZNATO GDJE ĆE ODSJESTI

Nije poznato gdje će odsjesti tijekom boravka u Velikoj Britaniji ni koliko će se zadržati nakon djedovog pogreba.

Ponovni susret Harryja s bratom Williamom i ocem Charlesom bit će sasvim sigurno čudan i napet nakon šokantnih optužbi što su ih on i Meghan iznijeli na račun kraljevske obitelji, naročito one o rasizmu.

Usprkos ljutni i raskolu, kraljica Elizabeta očekuje da njezini unuci pokažu jedinistven stav, zajedno s ostatkom kraljevske obitelji, kao znak poštovanja prema pokojnom princu Philipu.

Hoće li to jedinstvo biti samo fasada za javnost, tek će se vidjeti, ali prvi susret Harryja sa starijim bratom i članovima obitelji koju je napustio prije više od godinu dana, možda bi mogao voditi do neke vrste pomirenja.

IZGLEDI ZA POMIRENJE

Ako bi Meghan došla s Harryjem, što se ne očekuje s obzirom na trudnoću, izgledi za pomirenje su puno manji, naročito nakon što je u razgovoru s Oprah kazala kako je vojvotkinja Kate, supruga princa Williama, nju natjerala u plač tijekom priprema za njezino i Harryjevo vjenčanje.

William je neočekivano u javnosti reagirao na tvrdnje o rasizmu u kraljevskoj obitelji odgovorivši na novinarsko pitanje: “Mi nismo rasistička obitelj”, a uz to se jako zaštitnički ponaša prema supruzi Kate.

Puno lakše bi bratu i nevjesti oprostio napade na sebe nego na Kate i njegov susret s Meghan sigurno ne bi dobro prošao, bez obzira na njezinu trudnoću i kraljičine želje.

PIŠE MARIJA ČOVIĆ/slobodnadalmacija.hr

error: Content is protected !!