U finalu WTA turnira tenisačica u Bogoti igrat će Slovenka Tamara Zidanšek i domaća igračica Maria Camila Osorio, a u finalu ATP turnira tenisača u Marbelli igrat će Španjolci Pablo Carreno i Jaume Munar.

Zidanšek je u prvom polufinalu svladala Bugarku Viktoriju Tomovu sa 6-3, 7-5, dok je Osorio potom bila uvjerljiva protiv Francuskinje Harmony Tan sa 6-1, 6-2.

Za 23-godišnju Zidanšek ovo će biti drugi nastup u finalu na WTA Touru, 2019. je izgubila u finalu Nuernberga od Kazahstanke Julije Putinceve, dok je 19-godišnja Osorio, trenutačno 180. igračica svijeta, stigla do svog prvog WTA finala u karijeri. Osorio je je prije dvije godine osvojila juniorski US Open, a bila je i prva juniorka svijeta.

Prvi nositelj Carreno je u polufinalu Marbelle nadigrao sunarodnjaka Alberta Ramosa sa 6-1, 3-6, 7-6 (5), dok je Munar bio bolji od još jednog Španjolca, mladog, 17-godišnjeg Carlosa Alcaraza sa 7-6 (4), 6-4.

Za 29-godišnjeg Carrena ovo je osmi ATP finale u karijeri, no prvi od Chengdua 2019. godine kada je osvojio svoj četvrti naslov, dok će Munar prvi put u karijeri igrati u ATP finalu.

U finalu WTA turnira tenisačica u Charlestonu igrat će Crnogorka Danka Kovinić i Ruskinja Veronika Kudermetova.

Kovinić je u polufinalu nadigrala Tunižanku Ons Jabeur sa 6-3, 6-2, dok je potom Kudermetova bila bolja od Španjolke Paule Badose sa 6-3, 6-3.

Ni Kovinić niti Kudermetova dosada nisu osvojile niti jedan WTA naslova. Za 26-godišnju Kovinić ovo je treći WTA finale u karijeri, ali prvi nakon Istanbula 23016. godine, dok je 23-godišnja Kudermetova dosada igrala u jednom WTA finalu i to početkom ove godine u Abu Dhabiju gdje je izgubila od Bjeloruskinje Arine Sabalenke.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!