Nakon 12 sati potrage, Roćko Čengić (1952) pronađen je živ i zdrav na prevoju Rogoj prema Foči. Pripadnici Gorske službe spašavanja Novi Grad Sarajevo tragali su za njim od jučer. U potrazi su sudjelovali i MUP SŽ, Civilna zaštita Novi Grad Sarajevo te građani.

Policijski službenici PS Trnovo obavijestili su jutros oko 9:15 sati pripadnike GSS Novi Grad da su pronašli osobu koja odgovara profilu osobe za kojom tragaju. Čengića su uočili policajci iz Trnova (RS) koji su vršili redovne policijske aktivnosti na prevoju Rogoj. Čengić je bio dezorijentiran pa su uputili poziv Policijskoj stanici.
Pripadnici GSS-a Novi Grad zaputili su se gore s obitelji i potvrdili identitet Roća Čengića. Zahvalili su se svima koji su na bilo koji način učestvovali u potrazi i pomogli u pronalasku.
“Nestali je za 12 sati  prešao 33,2 km iz urbanog dijela općine Novi Grad Sarajevo do planinskog prevoja Rogoj To govori da naši pripadnici i pripdnice volonteri imaju zahtjevne radnje u provođenju aktivnosti potraga i spašavanja ljudskih života. Sve to činimo da bi neku od porodica učinili sretnom te i sami se vratili svojim redovnim ativnostima sretni”, poručili su iz GSS-a Novi Grad Sarajevo.
Podsjetimo, Čengić je nestao jučer kada se oko 16:30 sati udaljio iz stana u ulici Olimpijska, prenosi N1.

Izvor:N1

error: Content is protected !!