Video vijest o tome kako dvojica zlostavljača u policijskoj odori tuku mladića u Mostaru dobila je regionalno značenje. Salve reakcija na ovaj događaja stižu sa svih strana, a na sve nisu ostali nijemi ni pripadnici policije koji se stide onoga što su njihove kolege uradile. 

Jedan od njih je Slaven Delić, bivši dozapovjednik Specijalne policije MUP-a HNŽ i osoba koja u javnosti ima status časnog policajca. Ono što je Delić napisao na društvenim mrežama vjerojatno je stav većine policajaca, a oni koji ne dijele Delićevo mišljenje, trebali bi razmisliti smiju li nositi policijsku odoru. 

-Večeras sam tužan i ljut. Ispričavam se svim građanima Mostara za ovakvo ponašanje policajaca jer sam jednim dijelom sudjelovao kod prijema u Policiju istih. Zahtijevam od politike da otkoči imenovanje ravnatelja policije i drugih tijela unutar MUP-a da se ovakve i slične stvari više ne događaju – poručio je Delić preko društvenih mreža. 

U biti, on se dotakao pravog problema, a to je pitanje može li dvojici nasilnika u policijskim odorama itko izreći sankcije za nasilje koje smo vidjeli? Ne postoji ravnatelj policije u HNŽ-u, kao i niz drugih tijela koja se trebaju baviti ovim problemima, tako da policajci praktički mogu raditi što žele bez ikakvih sankcija. 

Izostanak političkog dogovora oko imenovanja u MUP-u je doveo do ove situacije, a hoće li sada politika biti primorana riješiti ove probleme ostaje da vidimo. Sramotno bi bilo da ovakvo nasilje prođe bez odgovarajućih sankcija.

Izvor: Pogled.ba

error: Content is protected !!