U povodu nemilog događaja u kojem je na brutalan i siledžijski način, samo zbog navodnog kršenja ograničenja kretanja u razdoblju pandemije, pretučen naš sugrađanin od strane dvojice policijskih službenika MUP-a HNŽ-a, najoštrije osuđujemo takvo ponašanje i zahtijevamo odlučan odgovor od strane Tužiteljstva HNŽ-a i županijskoga MUP-a.

Ova dva policijska službenika tijekom postupanja u navedenom slučaju, zasigurno su se teško ogriješili o svoje policijske ovlasti i policijski kodeks ponašanja, što zahtijeva i odlučan odgovor.
Pozdravljamo odluku županijskoga MUP-a da ih se udalji s dužnosti i zahtijevamo od Tužiteljstva HNŽ-a, zbog posebne brutalnosti počinjenja  ovog kaznenog djela koje je uznemirilo ne samo grad Mostar, već i cijelu BiH, da im se odredi jednomjesečni istražni pritvor kako ne bi mogli utjecati na tijek istrage i moguće svjedoke u ovom nemilom slučaju. 

Vjerujemo kako je ovo izoliran slučaj koji ni na koji način ne govori o postupanju svih policijskih struktura u Hercegovačko – neretvanskoj županiji, jer najveći broj njih svoj posao obnašaju profesionalno, časno i odgovorno. Zajedno sa svim građanima Mostara, očekujemo brzu i oštru reakciju svih odgovornih pojedinaca i institucija, koja će pokazati da se svi građani Mostara mogu u narednom vremenu osjećati sigurnim i zaštićenim.

I na koncu, želimo poručiti, da je u Mostaru tijekom proteklih godina i desetljeća utrošeno puno napora, i političkog i ljudskog, na izgradnji mira, suživota i međunacionalnog razumijevanja svih njegovih građana.

Nećemo i ne želimo dopustiti da pojedinačni izgredi i neodgovorni pojedinci naruše teško stečeni mir i povjerenje Mostarki i Mostaraca. Mostar mora biti siguran grad, i njegovi građani zaslužuju miran i spokojan život.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!