”Priveli su me bez ikakvog razloga i odveli u stanicu gdje su me njih troje prebili bez ikakvog razloga”, ispričao je svoju priču o nasilju policije u Mostaru za Bljesak.info čitatelj A.K. (1994).

Naime, kako nam je posvjedočio, 6. travnja 2021. godine u Vukodolskoj ulici na Đikovini našao se u svom naselju kada je policija došla po nečijem pozivu, jer se navodno netko žalio da se u jednom od stanova nalazi veliki pas.

 ”Ja tu nikakve veze nemam s tim, samo zato što sam bio u svom naselju, što sam se potrefio tu, pokupili su me, prebili i zatvorili na 24 sata”, navodi čitatelj.

Bljesak.info imao je i uvid u zapisnik o lišenju slobode koji je mladić potpisao, gdje nije naveden razlog uhićenja.

Ozljede je, kako tvrdi, zadobio na glavi.

”Glava mi je bila čitava natečena, možda me baš zato nisu pustili odmah nego tek poslije 24 sata”, ističe.

Zanimljivo, u napomeni u zapisniku navedeno je kako je osoba bez vidljivih ozljeda.

Podsjećamo, o brutalnosti policije bruji čitav Mostar nakon što se u javnosti pojavila snimka brutalnog premlaćivanja mladića zbog kršenja policijskog sata.

Njega su pred zgradom pretukla dva policajca, koja su kasnije udaljena s posla do okončanja postupka, a mladića su nakon prijave u postaji pustili da ide doma. Njemu je u međuvremenu pozlilo pa  je tražio i liječničku pomoć.

U ponedjeljak se više stotina Mostaraca okupilo pred zgradama policije kako bi prosvjedovali protiv brutalnosti sa snimki.

U međuvremenu, javlju se i druge žrtve policijskog nasilja, pa nam se tako javio i čitatelj ispričavši kako su njegovog sina i prijatelja brutalno pretukli policajci nakon tučnjave u kojoj nisu sudjelovali.

Izvor:bljesak.info

error: Content is protected !!