Japanac Hideki Matsuyama (29) iznenađujući je pobjednik Mastersa u Augusti, jednog od četiri najpoznatija svjetska golferska turnira.

Posljednjeg dana natjecanja zadržao je prednost stečenu u subotu i postao prvi Japanac koji je osvojio jedan od četiri glavna svjetska turnira (Masters, US Open, Open championship (British Open) i PGA Championship).

Matsuyama je tek drugi azijski igrač koji je osvojio jedan od četiri glavna turnira nakon što je Južnokoreanac Yang Yong-eun 2009. osvojio PGA prvenstvo.

Mladi Japanac, koji je prije početka turnira bio 25. igrač svijeta, dobio je 1.7 milijuna eura novčane nagrade i zelenu jaknu, koju već 85 godina tradicionalno nosi prvak.

– Presretan sam, ne mogu niti zamisliti kako će biti kod kuće kad se vratim sa zelenom jaknom. Svakako se radujem ovom trenutku, slično kao i olimpijski turnir u Tokiju ovog ljeta, bile su prve riječi novog prvaka nakon pobjede, šeste na PGA Touru.

Drugo mjesto s jednim udarcem zaostatka ili devet udaraca ispod par terena zauzeo je Amerikanac Will Zalatoris, a treće mjesto podijelili su Amerikanci Jordan Spieth i Xander Schauffele. Britanac Justin Rose koji je vodio nakon prva dva dana natjecanja, na koncu je bio sedmi.

Prvi Masters osvojio je 1934. godine američki igrač Horton Smith. Jack Nicklaus ima najviše osvojenih Mastersa, ukupno šest, dok Tiger Woods ima pet.

Upravo je Woods bio jedan od prvih koji je čestitao japanskom golferu.

– Čestitam na tako velikom postignuću za vas i vašu zemlju. Ova je povijesna pobjeda koja će utjecati na cijeli svijet golfa, napisao je Woods na twitteru.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!