Premijer Slovenije Janez Janša oglasio se danas na Twitteru u vezi navoda medija da je predao “non-paper” predsjedniku Europskog vijeća Charlesu Michelu u kojem navodno najavljuje da će jedan od prioriteta predsjedanja njegove zemlje Vijećem EU biti “završetak raspada Jugoslavije”.

Janša je naveo da se posljednji put susreo s predsjednikom Europskog vijeća Charlesom Michelom “prošle godine”, te dodao je je “teško da mu je bilo što fizički mogao predati u veljači ili ožujku ove godine”.

Poručio je i to da Slovenija “ozbiljno traži rješenja za razvoj regije i EU perspektivu zemalja Zapadnog Balkana”, te da se ovakvim navodima “pokušava spriječiti taj cilj”.

Drugi bošnjački član Predsjedništva BiH Željko Komšić potvrdio je danas da je predsjednik Republike Slovenije Borut Pahor, prilikom nedavne posjete Bosni i Hercegovini, na susretu s članovima Predsjedništva BiH rekao da su u posljednje vrijeme sve su češći glasovi u Europi o tome da treba dovršiti raspad Jugoslavije.

Kako je naveo Komšić, on i član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović rekli su da mirno razdruživanje nije moguće, dok je predsjedavajući Milorad Dodik iznio suprotan stav.

/HMS/

error: Content is protected !!