Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić uputio je danas hitno dopis Federalnom ministarstvu unutarnjih poslova – Federalnoj upravi policije, kojim je zatražio da se odmah izvrši KDZ pregled svih službenih vozila koje koriste članovi Vlade Federacije BiH, a s ciljem osiguranja njihove osobne sigurnosti.

Zamjeniku direktora FUP-a Ensadu Kormanu dopis je upućen nakon saznanja da je federalnom ministru energije, rudarstva i industrije Nerminu Džindiću postavljena nepoznata naprava ispod službenog vozila – priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Ministar u Vladi Federacije BiH Nermin Džindić je jučer, 11. travnja, obavijestio Federalnu upravu policije da je primjetio na snimci nadzorne kamere postavljene na svojoj obiteljskoj kući, nepoznatu NN osobu kako prilazi i kreće se oko njegovog putničkog motornog vozila koje je bilo parkirano u dvorištu.

O ovome je odmah obavješten dežurni tužitelj, nakon čega je na lice mjesta izašao tim istražitelja, pripadnika KDZ-a, krim. tehnike FUP-e koji su izvršili očevid. Tom prilikom je ispod vozila pronađen predmet koji je izuzet s lica mjesta.

KDZ pregledom je utvrđeno da se ne radi o eksplozivnim materijama. Nastavljaju se aktivnosti na ovom slučaju – priopćeno je iz Federalne uprave policije.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!