Ekipa “Slučajeva X” Hayat TV-a u protekle subote u večernjim satima snimala je emisiju u Mostaru.

Tada se dogodila policijska intervencija koja je izazvala veliku pažnju javnosti, a koja je, već sada, predmet istrage.

Naime, te noći policijska ophodnja u jednoj od ulica primijetila je nepoznatu mušku osobu koja je držala nepoznat “predmet” u ruci, te se dala u bijeg kada je prijetila policiju.

Tada je krenula potjera za nepoznatim muškarcem koji je bježao između zgrada.

U potjeru se uključilo više ophodnja. Jedan od policajaca je tijekom potjere pao, pocijepao službene hlače te zadobio ozljede na rukama.

Nakon određenog vremena ispred ulaza jedne zgrade čulo se da je policija zatekla nepoznatog muškarca koji je, kako su mu kasnije policajci priopćili, odgovarao opisu, te se snimatelj Hayata, koji je bio prilično udaljen od te lokacije, zaputio prema tom ulazu, priopćio je Hayat TV.

Podsjetimo, dvojica policajaca suspendirana su u ponedjeljak nakon što su pretukli mladića kojega su zatekli nakon stupanja na snagu policijskoga sata u Mostaru, uvedenog zbog koronavirusa, što je izazvalo oštre osude predstavnika vlasti i javnosti.

MUP Hercegovačko-neretvanske županije je osudio nasilje te je suspendirao dvojicu policajaca, a cijeli slučaj preuzelo je Tužiteljstvo Hercegovačko-neretvanske županije.

“Radi se o klasičnom primjeru prekoračenja ovlasti i policijskog kodeksa, zbog čega se duboko ispričavamo cjelokupnoj javnosti, a posebice mladiću prema kojem se postupalo”, navodi se u priopćenju MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ).

“Dvojica policijskih službenika su odmah udaljeni s dužnosti, pokrenuta je unutarnja istraga u kojoj će se istražiti svi aspekti ovakvog ponašanja, te utvrditi postojanje elemenata kaznene odgovornosti policijskih službenika”, navodi se u priopćenju MUP-a HNŽ-a.

/HMS/

error: Content is protected !!